Redactia.ro
Home » Știri » Risc major de atentate teroriste în ziua de Crăciun: Crește nivelul alertelor în Europa

Risc major de atentate teroriste în ziua de Crăciun: Crește nivelul alertelor în Europa

Risc major de atentate teroriste în ziua de Crăciun: Crește nivelul alertelor în Europa

Risc major de atentate teroriste în ziua de Crăciun. Crește nivelul alertelor în Europa!

Risc major de atentate teroriste în ziua de Crăciun

La 25 decembrie 2023, Europa se confruntă cu o amenințare serioasă de atentate teroriste, iar nivelul de alertă este în creștere, mai ales în această perioadă festivă. Recent, mai multe persoane au fost arestate în Austria și Germania, pe baza informațiilor furnizate de serviciile de securitate, care indicau că un grup islamist pregătește atacuri teroriste în timpul sărbătorilor.

Chiar dacă atmosfera festivă poate părea de neclintit în târgurile de Crăciun și în locurile aglomerate, realitatea este că aceste zone sunt teoretic bine păzite, mai ales în lumina avertismentelor emise de Comisia Europeană încă de la începutul lunii. Oficialii au anticipat posibile atacuri, în special după izbucnirea războiului din Gaza între Israel și Hamas.

Crește nivelul alertelor în Europa

Printre locurile cu nivel de alertă crescut se numără Târgul de Crăciun de la Viena și Catedrala Sfântul Ștefan, dar și orașul german Koln, unde deja a existat o amenințare cu bombă la Catedrala locală. Măsurile de securitate au fost sporite în aceste zone și nu se poate exclude extinderea acestora la alte capitale europene precum Paris, Bruxelles sau Madrid, potrivit Antena3 CNN.

Cu toate că atmosfera este tensionată, există și sfaturi utile pentru cetățeni în această perioadă. Este esențial să anunțați poliția sau autoritățile în cazul în care observați situații neobișnuite, cum ar fi transporturi de materiale explozive sau arme, sau dacă vedeți persoane care fotografiază reprezentanțele diplomatice. În plus, dacă observați autoturisme care staționează nepermis de mult, este recomandat să anunțați imediat autoritățile.

În cazul unui atac terorist, Serviciul Român de Informații oferă sfaturi simple, dar vitale: îndepărtați-vă cât mai rapid posibil din zona respectivă, luând cu voi doar lucrurile esențiale, precum actele și un telefon. În această perioadă, colaborarea cetățenilor cu forțele de securitate este crucială pentru asigurarea unei atmosfere sigure și liniștite în timpul sărbătorilor de iarnă.

 

Sursa foto: g4media.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: