Redactia.ro
Home » Știri » Rodica Popescu Bitănescu și Andrei Șerban, propuși cetățeni de onoare

Rodica Popescu Bitănescu și Andrei Șerban, propuși cetățeni de onoare

Rodica Popescu Bitănescu și Andrei Șerban, propuși cetățeni de onoare

Actrița Rodica Popescu Bitănescu și regizorul Andrei Șerban, propuși cetățeni de onoare ai Capitalei. Propunerea vine datorită carierei remarcabile în teatru, film și regie.

Consilierii din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CMGB) vor decide, joi, asupra proiectului de decernare a titlului de cetățean de onoare al Capitalei actriței Rodica Popescu Bitănescu, pentru cariera pe care a avut-o în teatru și film, informează ciao.ro

„Rodica Popescu Bitănescu a jucat în numeroase comedii la Teatrul Național I. L. Caragiale. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie București, promoția 1960, clasa A. Pop Marțian. (…) A făcut roluri remarcabile pe scena naționalului bucureștean, printre acestea aflându-se personajul Lucetta – în Bădăranii, Manuela – Travesti, Calipsița – Coana Chirița (…).

După anul 1990 Rodica Popescu-Bitănescu a fost apreciată, la Teatrul Național București în rolurile Dabby Briant, Reverendul Johnson – Cine are nevoie de teatru, Lucy, în Rivalii, Olga, în (…), a colaborat cu Teatrul Barbu Delavrancea (…).

Actrița Rodica Popescu Bitănescu și regizorul Andrei Șerban, propuși cetățeni de onoare ai Capitalei

În anul 1975, Rodica Popescu Bitănescu debuta în film, în Comedia fantastică, alte roluri realizate de aceasta pentru marele ecran fiind Premiera, Eu, tu și Ovidiu, Ciocolată cu alune, Femeia din Ursa Mare, Rămân cu tine (…). A jucat și în seriale de televiziune”, scrie în raportul de specialitate ce însoțește proiectul pentru decernarea titlului de cetățean de onoare actriței Rodica Popescu Bitănescu.

De altfel, acesta este raportul de prezentare al regizorului Andrei Șerban.

„Andrei Șerban este considerat, de personalitățile în domeniu, unul dintre cei mai importanți regizori români din a doua jumătate a secolului 20, manifestând o extraordinară capacitate de a surprinde viziuni, un creator liber, pornit întotdeauna să abordeze o piesă cu toată inventivitatea.

Un artist de excepție care a pus în valoare personaje cu o deosebită originalitate și îndrăzneală, a reușit să pună în scenă spectacole de teatru și operă în 39 de țări, fiind un ambasador pe care România îl apreciază la adevărata valoare”, se arată în raportul care însoțește proiectul.

Atât atrița Rodica Popescu Bitănescu cât și regizonul Andrei Ștefan au primit numeroase premii de-a lungul carierei lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: