Redactia.ro
Home » Știri » UPDATE: stare de urgenţă în Italia! Român stabilit în Italia suspectat de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu 2 turiști chinezi infestați

UPDATE: stare de urgenţă în Italia! Român stabilit în Italia suspectat de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu 2 turiști chinezi infestați

Român stabilit în Italia suspectat de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu 2 turiști chinezi infestați

Român stabilit în Italia suspectat de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu 2 turiști chinezi infestați. Bărbatul de cetățenie română ar fi intrat în contact cu doi chinezi care erau infectați cu coronavirus.

UPDATE: Italia a decretat stare de urgenţă!

Guvernul italian a decretat, pe 31 ianuarie 2020, stare de urgenţă. Scopul este de a accelera lupta împotriva noului coronavirus şi pentru a evita o eventuală contagiere a populaţiei, informează AFP.

Starea de urgenţă este prevăzută să dureze până la 6 luni.

Italia şi-a suspendat toate cursele aeriene spre şi dinspre China, iar prim-ministrul Conte a spus că ţara lui este prima din Uniunea Europeană care “a luat această măsură de precauţie”, informează DPA.

Român stabilit în Italia suspectat de coronavirus. Bărbatul a intrat în contact cu 2 turiști chinezi infestați

Conform Știrile ProTv, bărbatul lucrează la hotelul Palatino din Roma, loc în care au fost cazați doi chinezi infectați cu noul virus. Camera în care cei doi au locuit, a fost sigilată. Cetățeanul român a ajuns la spitalul Tivoli joi după-amiază cu simptome de gripă, iar acesta i-a spus asistentei că a luat contact cu doi chinezi infectați cu coronavirus.

Imediat, medicii l-au plasat pe bărbat în carantină și transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani din Roma.

”Avem două cazuri confirmate de coronavirus în Italia”, a declarat Giuseppe Conte într-o conferinţă de presă. Reamintim faptul că Italia a suspendat toate legăturile aeriene cu China.

“Pacienţii au o stare bună, sunt tineri şi se simt ca şi cum ar avea o gripă. Nu există o terapie pentru această infecţie, ea este tratată ca o gripă, vor rămâne izolaţi timp de câteva zile”, a declarat vineri la un post de radio Giuseppe Ippolito, directorul ştiinţific al spitalului Spallanzani.

Cum atacă coronavirusul corpul uman

Medicii specialiștii din China care se confruntă cu noul virus ucigaș, încearcă să găsească explicația modului în care acesta atacă corpul uman. O analiză detaliată pe primii 99 de pacienți tratați a fost publicată în jurnalul medical Lancet.

Toții pacienții au fost internați cu pneumonie, plămânii lor fiind inflamați, iar micile alveole pulmonare erau pline de apă.

Alte simptome pe care le-au prezentat pacienții infecțati cu coronavirus

82 dintre pacienți aveau febră
81 dintre pacienți tușeau
31 dintre pacienți respirau greu
11 dintre pacienți prezentau dureri musculare
9 dintre pacienți erau confuzi
8 dintre pacienți aveau dureri de cap
5 dintre pacienți aveau durere de gât

10% dintre pacienți au murit

Primii pacienți deși păreau sănătoși, chiar dacă erau fumători de mulți ani, aceștia au murit. Un bărbat în vârstă de 61 de ani care a murit avea pneumonie acută atunci când a ajuns la spital. Pacientul respira greu, și chiar dacă a fost pus pe aparat de ventilație, inima acestuia a cedat.

Speciliștii sunt de părere că animalele vii vândute la piața de pește și fructe de mare din Huanan ar putea fi motivul pentru apariția noului coronavirus.

În urma datelor a reieșit faptul că în medie, 1,2 dintre cei infectați erau bărbați, la fiecare 1.0 femei. Asta înseamnă că bărbații sunt mai predispuși la îmbolnăvire. Din motive sociale și culturale , bărbații ar fi fost expuși virusului când a apărut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: