Redactia.ro
Home » Știri » România a fost măturată seara trecută de vânt! Imaginile i-au șocat până și pe salvatorii care au avut o noapte grea

România a fost măturată seara trecută de vânt! Imaginile i-au șocat până și pe salvatorii care au avut o noapte grea

GALERIE FOTO (4)

Meteorologii au emis un avertisment de vreme severă sub forma unui cod galben de vânt, care a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor din mai multe județe. Acest cod galben a expirat sâmbătă dimineața, dar ultimele ore au fost de-a dreptul un coșmar pentru comunitățile afectate din România. 

După câteva zile de vreme blândă, caracterizate de soare și temperaturi deasupra mediei obișnuite pentru această perioadă a anului, temperaturile au început să scadă drastic. Această schimbare bruscă a vremii a avut un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a românilor, în special în zonele afectate de codul galben de vânt.

România, măturată de vânt

Evenimentele dezastroase au avut loc în mai multe regiuni din țară, dar unul dintre cele mai impresionante incidente a fost înregistrat în județul Suceava. Vântul puternic a provocat haos în această zonă, unde acoperișul unui bazin de înot a fost distrus și smuls de pe clădire. Acest acoperiș a fost ulterior purtat pe o distanță considerabilă de rafalele vântului.

Cu toate acestea, vestea bună este că, potrivit ultimelor informații, nu s-au înregistrat pagube materiale majore sau victime umane. Cu toate că o bucată din acoperișul distrus a ajuns pe partea carosabilă, intervenția promptă a pompierilor a fost esențială pentru a gestiona situația și a preveni potențiale accidente sau alte daune.

De-a lungul perioadei de vreme severă, traficul a fost restricționat temporar în zona sălii polivalente a Clubului Sportiv Școlar din Gura Humorului, dar s-a reluat la ora 03:00. Această intervenție rapidă a autorităților a contribuit la minimizarea impactului negativ al evenimentelor.

Vine iarna în România

Iarna va face simțită prezența încă de la începutul lunii noiembrie, cu primele ninsori în România programate să aibă loc pe data de 6 noiembrie. Aceasta reprezintă o veste bună pentru toți cei care așteaptă cu nerăbdare să vadă peisajul acoperit de zăpadă și să se bucure de plăcerile iernii.

În următoarele săptămâni, românii vor avea ocazia să se bucure de farmecul iernii și de zăpadă, ceea ce va aduce un sentiment de prospețime și bucurie în viața lor. Până în prezent, ninsorile au fost limitate la zonele înalte ale țării, iar celebrul Transfăgărășan a fost deja învelit într-un strat consistent de zăpadă, pregătind astfel terenul pentru o experiență autentică de iarnă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: