Redactia.ro
Home » Sport » România a pierdut la Fed Cup! Tricolorele joacă un meci la baraj

România a pierdut la Fed Cup! Tricolorele joacă un meci la baraj

România a pierdut la Fed Cup

România a pierdut la Fed Cup! Tricolorele au fost învinse de Rusia şi vor juca un meci la baraj. Rusoaicele s-au impus fără mari probleme cu 3-2.

Româncele au pierdut meciul decisiv de dublu contra Rusiei. Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse nu le-au putut face faţă jucătoarelor Anna Blinkova şi Anna Kalinskaya. Româncele au cedat în două seturi, 6-3, 6-2. În primul meci de sâmbătă, rusoaica Ekaterina Alexandrova (28 WTA) a învins-o pe Ana Bogdan (90 WTA) cu 7-5, 3-6, 7-5. Într-un alt meci al zilei, Jaqueline Cristian (197 WTA), aflată la debutul său în echipa de Fed Cup a României, a învins-o pe Veronika Kudermetova (38 WTA) cu 7-5, 6-3. Vineri, în prima zi a competiţiei Ana Bogdan o învinsese pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7 (5), 6-1, după ce Elena Gabriela Ruse (166 WTA) cedase cu scorul de 6-1, 6-4 în faţa Ekaterinei Alexandrova.

„Aș fi dat o bere dacă cineva îmi spunea că vom pierde doar cu 2-3. Aș fi fost foarte mulțumit. Sigur, întodeauna speri, pregătești echipa bine, încerci să iei cele mai bune decizii. Dar știam valoarea rusoaicelor, ce formă bună au, ne-am uitat pe clasament. Finalul acestei întâlniri este că am venit cu trei jucătoare noi, două dintre ele au jucat. E o experiență bună, sunt jucătoare tinere, sunt viitorul acestei echipe”, a declarat căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu.

România joacă la baraj

România a pierdut cu Rusia de la Cluj şi va disputa un meci de baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială. De partea cealaltă, Rusia va juca la turneul final care va avea loc la Budapesta, în perioada 14-19 aprilie.

„Au fost multe emoții, trăiri. Mi-am dorit foarte mult să câștigăm la dublu și vă pot spune că am învățat foarte multe din ziua asta. Ne pare rău că nu am câștigat și sper să revin în echipa de Fed Cup”, a declarat Jaqueline Cristian.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup. A avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Citeşte şi: SCM Râmnicu Vâlcea – Gyor 29-20! Campioana Europei, mai puternică

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: