Redactia.ro
Home » Sport » România a ratat prezența la Jocurile Olimpide de la Tokyo

România a ratat prezența la Jocurile Olimpide de la Tokyo

naționala României de handbal, Jocurile Olimpice, România ratează Olimpiada

Echipa națională de handbal feminin a câștigat 28-25 meciul cu Muntenegru, din turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a ratat prezența la competiția din Japonia.

Pentru a merge la Olimpiadă, naționala de handbal ar fi trebuit să câștige meciul cu Muntenegru la cel puțin 5 goluri diferență. Din păcate, româncele nu au reușit să se desprindă pe tot parcursul meciului, iar în final deși au câștigat scorul nu le-a ajutat. Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu, cu 11 goluri.

„Cred că a fost o săptămână destul de lungă, încărcată cu emoții. Chiar dacă am câştigat astăzi, nu suntem fericite. Încercăm să ținem capul sus pentru că există viitor în handbal, chiar dacă unele dintre noi nu o să mai fie aici. Îmi doresc ca jucătoarele care vin din spate să lupte pentru acest vis. E destul de greu, am avut o grupă destul de grea, care s-a jucat chiar până în ultimul minut, fiecare minge a contat. Cred că primul pas greșit a fost cel de ieri şi astăzi din păcate nu am reușit să înscrie mai multe goluri e dureros, dar timpul sper să ne ajute să trecem peste”, a declarat Laura Pristăvița la conferința de presă.

În primul meci din cadrul al turneului de calificare, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23. Apoi, nordicele a întrecut de România cu 29-24. Muntenegru a terminat pe primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Doar primele două clasate merg la Tokyo.

Adi Vasile: “Mi-e greu să vorbesc”

Chiar dacă elevele sale au ratat calificarea, selecționerul Adi Vasile și-a lăudat jucătoarele.

„Este un moment foarte trist, un moment amar. Importanța acestui meci a fost uriașă, era un mare vis pentru noi, pentru fete. S-au luptat pentru momentul ăsta timp de 4 ani. E foarte greu să vorbesc. Am simțit că eram acolo, am fost aproape.
Ce contează cel mai mult e că toată lumea a lăsat energia pe teren, că fetele au jucat cu inima. Contează pentru viitor. Azi suferim mult, ne va lua ceva să ne revenim, dar viitorul e în față și trebuie să luăm lucrurile bune. Astăzi simt că ar fi trebuit să schimb ceva mai rapid. Când mă uit în oglindă asta simt, că trebuia să încerc ceva mai devreme”, a spus selecționerul Adi Vasile, după meci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: