Redactia.ro
Home » Știri » România, noua posibilă victimă a Rusiei. Amenințarea cu arme nucleare tactice este tot mai serioasă

România, noua posibilă victimă a Rusiei. Amenințarea cu arme nucleare tactice este tot mai serioasă

GALERIE FOTO (2)

Situația tensionată dintre Rusia și România a generat o preocupare tot mai mare în ultima perioadă. Propaganda rusă a intensificat amenințările, inclusiv cu utilizarea armelor nucleare tactice, amplificând percepția României ca pe un inamic al Kremlinului. În contextul conflictului din Ucraina, forțele armate ucrainene au anunțat că au reușit să oprească ofensiva rusă în estul țării și în prezent înaintează spre sud.

Un aspect interesant este faptul că Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a acuzat armata rusă de lansarea de rachete asupra taberelor propriului grup. Această situație tensionată a generat nemulțumire în rândul liderilor ruși și a alimentat propagandă împotriva unor țări precum România.

România ar putea intra în război cu Rusia

Unul dintre acești propagandiști este Vladimir Soloviov, un jurnalist rus cunoscut pentru discursurile sale agresive, care a lansat acuzații directe la adresa României, vorbind despre posibile bombardamente cu arme nucleare tactice.

„Înseamnă că România nu va mai fi. Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice”, a spus Soloviov, în emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziunea Rossia-1.

Amenințările la adresa României au apărut într-un context în care presa occidentală a dezvăluit că țara noastră a fost luată în calcul pentru instruirea piloților ucraineni pe avioane de vânătoare americane F-16. Această colaborare între România și Ucraina pare să irite Rusia, care încearcă să intimideze și să limiteze sprijinul acordat de alte țări statului invadat.

Nu doar România se confruntă cu astfel de amenințări. Republica Moldova, vecină cu Ucraina și România, se află și ea într-o situație similară. Propaganda rusă lansează acuzații și amenințări către orice țară care acordă sprijin Ucrainei în această perioadă critică.

Ucraina revendică victorie după victorie

În ciuda amenințărilor și propagandei ruse, conflictul din Ucraina continuă. Forțele armate ucrainene au reușit să oprească ofensiva rusă spre orașele Kupiansk și Lîman din estul țării. Acest progres semnificativ a fost anunțat de viceministrul Apărării, Hanna Maliar, care a subliniat faptul că operațiunile militare din sudul țării se desfășoară conform planului și că trupele ucrainene înaintează cu succes.

În ceea ce privește războiul informațional, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că au reușit să doboare toate cele 13 rachete de croazieră rusești care vizau un aerodrom militar din regiunea vestică Hmelnițki. Acest succes în domeniul apărării evidențiază determinarea și capacitățile de luptă ale Ucrainei în fața agresiunii rusești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: