Redactia.ro
Home » Coronavirus » România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății, avertisment pentru românii care nu respectă măsurile impuse de autorități

România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății, avertisment pentru românii care nu respectă măsurile impuse de autorități

Varful epidemiei de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru menționează că vârful epidemiei de coronvirus nu a ajuns încă în România și în momentul de față nu poate fi vorba despre o scădere a numărului de cazuri. Totodată, ministrul a ținut să avertizeze persoanele care nu respectă regulile de distanțare socială că pot produce efecte grave asupra societății.

Vârful epidemiei nu a ajuns încă în România

Potrivit Digi24, ministrul Sănătății afirmă că vârful epidemiei de coronavirus nu a fost atins de Româniia, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la creștere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire.

Conform acestuia, în ultimele zile au fost înregistrate un număr constant de cazuri noi de coronavirus, dar pentru ca măsurile să fie relaxate, trebuie să avem o scădere în ceea ce privește bilanțul de infectare cu noul virus.

Urmărim ca această constanță să dureze 7-10 zile, apoi așteptăm să scadă”, a declarat ministrul, adăugând că în jurul datei de 15 mai se va vedea cum s-au comportat românii de 1 mai, în funcție de evoluția cazurilor„.

10% destul de vocali pot doborî 90% care sunt cuminți

În cazul în care va exista o creștere a cazurilor de infectări, atunci autoritățile vor introduce noi restricții. Ministrul Sănătății a făcut apel la persoanele care nu respectă regulile deja impuse.

Nelu Tătaru îi avertizează să poarte mască și mănuși de protecție și să păstreze distanța socială pentru a nu pune în pericol viețile celorlalți cetățeni. „10% destul de vocali pot doborî 90% care sunt cuminți”, a spus ministrul.

Referitor la decizia luată de Curtea Constituțională a României, Tătaru este de părere că degeaba sunt impuse reguli dacă cei care nu le respectă nu sunt sancționați.

Curtea Constituțională a ROmâniei a declarat în urmă cu două zile, ordonanța prin care s-au majorat amenzile, neconstituțională.

Totodată, CCR a declarat eliminarea pensiilor speciale neconstituțională, fapt pentru care proiectul nu va intra în vigoare.

În urma acestor decizii, Președintele ROmâniei a reacționat joi într-o declarație de presă, criticând hotărârile CCR ca fiind inconștiente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: