Redactia.ro
Home » Știri » Românii pot contesta amenzile primite. Declarația fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean

Românii pot contesta amenzile primite. Declarația fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean

Amenzi 2020

Augustin Zegrean a declarat că românii se vor putea adresa instanțelor pentru a contesta amenzile primite, doar dacă acestea sunt în termen de contestare, termen scris pe procesul verbal întocmit de oamenii legii. Potrivit acestuia, nu se poate face nimic pentru cei care și-au plătit deja amenzile.

Românii își pot contesta amenzile

Fostul Președintele al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a precizat miercuri seara, că românii pot merge în instanță pentru a-și contesta amenzile doar dacă acestea au termenul de contestare scris pe procesul verbal întocmit de autorități.

Conform acestuia, această decizie a CCR vine după ce amenzile date românilor au fost foarte mari pentru salariile pe care aceștia le au.

Așadar, valoarea sancțiunilor nu trebuie lăsată la puterea agentului de poliție, iar Zegrean îi sfătuiește pe români ce să facă în cazul în care au fost amendați.

Nu se anulează de drept procesele verbale. Fiecare cetățean care consideră că a fost sancționat pe nedrept trebuie să se adreseze justiției, dar trebuie să mai fie încă o condiție: să mai fie în termenul de contestare. Cei care nu au contestat și au plătit și nu mai sunt în termenul de contestare, e bun plătit!”, spune Augustin Zegrean.

Chiar dacă această decizie va fi publicată în Monitorul Oficial, oamenii legii pot da amenzi în continuare.

Instanța nu este obligată să admită toate contestațiile depuse

Totodată, Augustin Zegrean a menționat că instanța nu este obligată să admită toate contestațiile depuse și analizate.

Toni Greblă, fostul judecător CCR a precizat că decizia CCR va produce efecte juridice odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Prin urmare, toți cer care cred că au fost sancționați contravențional pe nedrept, sau cuantumul amenzii este nejustificat de mare față de abaterea săvârșită, trebuie să se adreseze instanței în termen de 15 zile de la data la care au luat la cunoștință de săvârșirea contravenției, indiferent dacă au plătit sau nu cuantumul contravenției”a spus Toni Greblă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini