Redactia.ro
Home » Homepage » România nu participă la Eurovision în anul 2024. Motivul pentru care românii nu vor urca pe scenă

România nu participă la Eurovision în anul 2024. Motivul pentru care românii nu vor urca pe scenă

România nu va participa la Eurovision în 2024.

România nu va participa la Eurovision Song Contest (ESC) în 2024, potrivit unei decizii luate de Consiliul de Administrație al TVR (Televiziunea Română). Decizia a fost anunțată într-un comunicat oficial al TVR și se datorează „constrângerilor financiare și dorinței de a reprezenta România la un nivel performant.”

Motivul este unul de ordin financiar

În ședința de astăzi, 25 ianuarie, Consiliul de Administrație a votat asupra acestei decizii, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abțineri” și 4 „împotrivă”. Comunicatul TVR menționează că bugetul pentru 2024 nu conține suficiente fonduri pentru a susține participarea României în concurs, având în vedere standardele tot mai ridicate ale competiției internaționale.

Prin urmare, în acest an, TVR va redirecționa resursele către alte producții și proiecte, inclusiv transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare, investiții în sistemul de producție al știrilor, continuarea investițiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare amânate.

Ce au transmis reprezentanții TVR

Oficialii justifică decizia printr-un comunicat: „Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional..”.

În 2024, concursul Eurovision va fi găzduit de Suedia, iar finala mare va avea loc pe 11 mai. Suedia a mai organizat competiția de șase ori în trecut, ultima dată în 2016, la Stockholm. Anul trecut, cântăreața suedeză Loreen a câștigat concursul cu piesa „Tattoo”. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a salutat întoarcerea evenimentului în Suedia, descriind orașul ca fiind „plin de viață și dinamic, cu spațiile și infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: