Redactia.ro
Home » Știri » România se alătură luptei globale împotriva TikTok! Interdicție iminentă pe dispozitive. Cine este vizat?

România se alătură luptei globale împotriva TikTok! Interdicție iminentă pe dispozitive. Cine este vizat?

România se alătură luptei globale împotriva TikTok! Interdicție iminentă pe dispozitivele guvernamentale

România se alătură luptei globale împotriva TikTok! Interdicție iminentă pe dispozitive. Iată cine este vizat!

România se alătură luptei globale împotriva TikTok

România se alătură altor țări democratice în efortul lor de a interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Această decizie vine ca urmare a temerilor legate de securitatea informațiilor și furtul de date personale care pot ajunge în posesia autorităților chineze. În săptămâna următoare, se va lua o decizie finală în cadrul reuniunii consiliului pentru securitate cibernetică, iar interdicția este aproape inevitabilă.

Această mișcare urmează exemplul altor țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Australia, care au impus deja restricții referitoare la utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale. România se aliniază astfel luptei globale împotriva aplicației chinezești, având în vedere importanța protejării datelor și informațiilor sensibile.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja: „O decizie care se va lua în curând”

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat că consiliul pentru securitate cibernetică se va întruni în curând și că decizia finală va fi prezentată în următoarea săptămână sau săptămână și jumătate. Argumentul principal pentru această decizie este legat de faptul că dispozitivele de serviciu stochează informații cu privire la statul român, iar aceste informații nu pot fi tratate cu neglijență. Este important să se asigure o protecție adecvată a acestor informații pentru securitatea națională.

Cu toate acestea, ministrul Burduja a subliniat că interdicția nu va afecta dispozitivele personale ale cetățenilor. Statul român nu are puterea de a interzice utilizarea TikTok pe dispozitivele private, dar autoritățile vor face eforturi pentru a informa publicul cu privire la riscurile asociate utilizării acestei aplicații chinezești. Comunicarea și conștientizarea riscurilor vor fi prioritare în această situație.

„Miercurea viitoare, se întrunește acest consiliu pentru securitate cibernetică. El se întrunește periodic, e convocat la nivelul președinției. Am adunat feedback de la instituțiile din arcul de securitate cibernetică și vom prezenta concluziile ministerului nostru. O să aflați de miercuri încolo. Dar e o decizie care se va lua în curând. Într-o săptămână, o săptămână și jumătate ne putem aștepta la o decizie clară și fermă în acest sens. 

Principalul argument pentru o decizie radicală luată pe marginea TikTok are legătură cu faptul că dispozitivele de serviciu stochează informații care țin de statul român, iar acest aspect nu poate tratat cu neglijență. ”La nivelul dispozitivelor de serviciu, acolo sunt informații care țin de statul român, e un argument în plus pentru a interzice o asemenea aplicație, dar vom vedea săptămâna viitoare. 

Nu cred că se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații. Ca liberal, am alergie la cuvântul a interzice ceva omului dacă își dorește acest lucru. Asta nu înseamnă că nu vom desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a spus ministrul Burduja, conform Digi24.ro.

Astfel, România se alătură altor țări democratice în interzicerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Această decizie vine ca urmare a preocupărilor legate de securitatea informațiilor și necesitatea protejării datelor sensibile ale statului român. Autoritățile vor continua să informeze publicul cu privire la riscurile asociate utilizării TikTok, deși interdicția nu se va aplica dispozitivelor personale ale cetățenilor români.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: