Redactia.ro
Home » Știri » Românii care se vor putea pensiona mai repede! Lista a fost extinsă: vezi dacă te încadrezi

Românii care se vor putea pensiona mai repede! Lista a fost extinsă: vezi dacă te încadrezi

Românii care se vor putea pensiona mai repede! Lista a fost extinsă: vezi dacă te încadrezi

Românii care se vor putea pensiona cu câţiva ani mai repede. Lista localităților poluate în care românii pot ieşi la pensie mai devreme cu doi ani a fost extinsă, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori, în 2022. Iată mai multe informații!

Românii care se vor putea pensiona mai repede! Lista a fost extinsă: vezi dacă te încadrezi

Românii din şapte judeţe se vor putea pensiona mai repede decât prevede legea, mai exact, cu doi ani mai repede, iar asta fără să plătească penalizări. Este vorba despre românii care se vor putea pensiona mai rapid din cauza poluării. Parlamentarii au extins, astfel, lista oraşelor din România în care oamenii pot ieși mai repede din câmpul muncii din această cauză.

Sunt și condiții, însă. Ca să poată ieşi mai repede cu doi ani la pensie, fără penalizare, acei români trebuie să fi trăit mai bine de 30 de ani în unul dintre oraşele de pe listă. Astfel, locuitorii din Arad, Piteşti și Giurgiu se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, potrivit proiectului adoptat recent de Senat, care explică faptul că acele zone sunt poluate din cauza utilizării şi prelucrării substanţelor periculoase, de tip sulf, clor sau amoniac.

Proiectul legislativ se aplică locuitorilor din Vladimirescu, Arad, Horea, Cicir, Mandruloc, toate din judeţul Arad. În plus, după cum stabilește un amendament introdus la Senat, în listă va fi inclus și municipiul Pitești din Argeș. Un alt proiect adoptat luni de Senat prevede introducerea în listă a altor opt localități: Băiuț, Cavnic, Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, a relatat Antena 3 CNN.

Un alt treilea proiect stabilește introducerea în listă a localităților Bistra și Sălciua din județul Alba, Comănești, județul Bacău, și Giurgiu, municipiul de reședință al județului Giurgiu.

Recent, s-a propus ca localitatea care urmează să fie adăugată pe lista românilor ce se pot pensia mai repede cu doi ani să fie Codlea din județul Brașov.

„Studiile efectuate în aceste zone arată că speranţa de viaţă este cu 6-10 ani mai scăzută decât media naţională (din cauza poluării – n.r.), până la data de 31 decembrie 2030 finalizându-se programele de depoluare”, au relatat inițiatorii proiectului, potrivit sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: