Redactia.ro
Home » Știri » Românii mai pot lua credite numai cu ajutorul Guvernului: „Dobânda, subvenționată 100%”. Vezi dacă te încadrezi şi tu la aceste beneficii!

Românii mai pot lua credite numai cu ajutorul Guvernului: „Dobânda, subvenționată 100%”. Vezi dacă te încadrezi şi tu la aceste beneficii!

Vești proaste pentru românii care au credite în lei!

Dobânzile foarte mari la credite, pe care le practică băncile, au făcut ca tot mai puţini români să se încadreze la contractarea unui împrumut.

Dar, în decursul următoarelor săptămâni, Guvernul român va asigura garanții pentru anumite tipuri de credite. Cine are dreptul să profite de aceste oportunități.

Cine este eligibil pentru aceste credite?

Românii au varianta de a solicita împrumuturi bancare în condiții favorabile, având garanția statului. Cu toate acestea, nu oricine este eligibil pentru a aplica pentru aceste credite.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va iniția programele numite „Student Invest” și „Family Start”. „Student Invest” este destinat tinerilor care sunt înmatriculați la o facultate acreditată, iar limita maximă în cadrul acestui program este de 75.000 de lei (o creștere cu 50% față de anul precedent).

Ce este programul „Family Start”?

„Family Start” este conceput pentru a sprijini cuplurile tinere și are ca limită maximă a creditului suma de 150.000 de lei.

Acești bani pot fi utilizati pentru acoperirea costurilor legate de nunta, acoperirea cheltuielilor medicale asociate nașterii sau pentru nevoile legate de grădiniță și școală pentru copii.

Ce este programul Student Invest?

„În primul rând, la programul Student Invest, creditul o sa fie de 75.000 de lei (circa 15.000 de euro – n.r.), in creștere cu 50% față de anul 2022. Dobânda este subvenționată 100%”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Persoanele interesate în obținerea acestor împrumuturi trebuie să se îndrepte către băncile participante în program, până la data limită de 7 noiembrie. Termenul de rambursare pentru suma împrumutată este de cel mult 10 ani.

ANPC, control la bănci

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că a demarat o amplă acţiune de control în sistemul bancar care se va derula în mai multe etape. Pentru început vor fi verificate contractele din perioada 2014 – 2020, comisarii urmărind, în principal, cum s-a făcut publicitate la credite şi dacă au fost prezentate clienţilor toate riscurile.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a început, la nivelul întregii ţări, o amplă campanie de control detaliat a operatorilor economici din sistemul bancar, privind contractele de credit, împărţită în mai multe secţiuni.

Mai întâi, vor fi verificate contractele de împrumut emise în perioada 2004-2010, până la intrarea în vigoare a Ordonaţei de Urgenţă 50/2010, urmând ca, în etapele ulterioare, să fie verificate celelalte contracte de credit, până în prezent”, anunţă ANPC, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că au fost analizate deciziile instanţelor, inclusiv cea referitoare la practicile comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: