Redactia.ro
Home » Știri » Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie. Soluție pentru cei care vor punte între weekend și marți

Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie. Soluție pentru cei care vor punte între weekend și marți

Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie

Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie. Se apropie weekend-ul, la fel și liberul de 1 iunie, dar unii români sunt nemulțumiți de faptul că nu pot face punte între zilele de duminică și marți pentru a se bucura cum trebuie de această minivacanță. Care este recomandarea făcută de ministrul Muncii?

Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie. Soluție pentru cei care vor punte între weekend și marți

Românii nu se vor putea bucura de o minivacanță prelungită de 1 iunie. De 1 iunie, românii vor avea liber legal, iar luni este zi lucrătoare. Guvernul a decis să nu se facă o punte între cele două zile, pentru ca românii să aibă patru zile libere consecutiv. Unii români sunt nemulțumiți de acest lucru pentru că weekendul se apropie și își doresc să aibă o oportunitate de a se crea o punte între ziua de luni și ziua de marți.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a venit cu o soluție pentru români. Aceasta a declarat că cei care doresc un weekend prelungit își pot lua o zi liberă din concendiu, iar în acest fel, românii care doresc pot petrece de sâmbătă până marți inclusiv.„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu, pentru a crea această punte. Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre avantajul vaccinării în România

Minivacanța de 1 iunie este o veste bună pentru români. Pentru că odată cu relaxarea mai multor restricții, cetățenii își doresc foarte mult să plece din oraș pentru a se bucura de câteva zile libere, fără masca de protecție. Ministrul Muncii a declarat faptul că România este singura țară care are vaccinuri la liber, astfel că toată lumea care dorește să se vaccineze, o poate face inclusiv fără programare.

Raluca Turcan a adus în discuție nevoia deschiderii a cât mai multe centre mobile de vaccinare, inclusiv în mediul rural, acolo unde prezența la vaccinare este redusă. „Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată.Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber, iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze(…) În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: