Redactia.ro
Home » Știri » Românii sunt buni de plată de la 1 iulie 2024. Se va adăuga o nouă taxă care vizează doar o anumită categorie de persoane

Românii sunt buni de plată de la 1 iulie 2024. Se va adăuga o nouă taxă care vizează doar o anumită categorie de persoane

Calculează acum ce taxe vei plăti de la 1 ianuarie 2024! Probabilitatea de recesiune în 2024 este de 99,99%

Începând cu data de 1 iulie 2024, micii fermieri din România vor trebui să se confrunte cu o nouă taxă impusă de autorități, conform anunțului făcut de Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL). Această schimbare vizează producătorii agricoli care operează cu atestate și carnete de producător, obligându-i să plătească un impozit suplimentar pentru transportul propriilor recolte.

Detalii despre noua taxă

Dorin Cojocaru a explicat că noua reglementare, numită E-transport, a fost publicată pe site-ul ANAF și va implica introducerea unui cod digital plătit. Acest cod va fi necesar pentru transportul produselor agricole precum roșiile și laptele către piețe sau centre de colectare. „Micii producători și chiar marii fermieri nici nu știu ce înseamnă asta”, a menționat Cojocaru, subliniind potențiala confuzie și dificultate de adaptare la noile cerințe.

Noul ordin modifică și completează anexa la Ordinul nr. 802/2022, care se referă la identificarea bunurilor cu risc fiscal ridicat transportate pe drumurile naționale, supuse monitorizării prin Sistemul RO e-Transport. Lista bunurilor monitorizate a fost extinsă pentru a include diverse produse agricole, cum ar fi legumele, fructele, laptele și produsele lactate.

Impactul asupra fermierilor mici

Această modificare este văzută ca o provocare majoră pentru fermierii mici, care adesea își gestionează singuri transportul produselor. Introducerea acestei taxe suplimentare ar putea însemna o povară financiară semnificativă pentru aceștia, având în vedere că mulți dintre ei funcționează deja cu resurse limitate. Cojocaru a subliniat că această măsură ar putea fi dificil de respectat de marea majoritate a fermierilor și ar putea avea un impact negativ asupra capacității lor de a opera eficient.

Probleme adiționale în sectorul agricol

Președintele APRIL a mai discutat despre alte probleme cu care se confruntă sectorul, inclusiv reglementările stricte legate de reciclare și necesitatea retehnologizării ambalajelor pentru laptele procesat. Aceste cerințe adiționale vin să complice și mai mult situația producătorilor mici și medii, care ar putea avea dificultăți în a finanța modificările necesare.

Dorin Cojocaru a avertizat că mulți fermieri „trăiesc din inerție” și ar putea fi luați prin surprindere de noile reglementări, ceea ce ar putea duce la incapacitatea de a-și vinde produsele sau la refuzul hipermarketurilor de a le achiziționa, din cauza riscului de amenzi din partea Gărzii de Mediu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: