Redactia.ro
Home » Știri » Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Anunțul făcut de Raed Arafat

Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Anunțul făcut de Raed Arafat

Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani

Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Mai sunt câteva ore până când vom intra în anul 2021, iar românii nu vom mai putea petrece noaptea dintre ani așa cum erau obișnuiți în anii anteriori. Raed Arafat a spus ce reguli trebuie să respecte oamenii în ultima zi din an, pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Anunțul făcut de Raed Arafat

Românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Mai sunt câteva ore până la sfârșitul anului 2020, iar oamenii abia așteptau să petreacă alături de cei apropiați. EI bine, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că românii trebuie să țină cont de reguli chiar și în noaptea dintre ani. Conform acestuia, cei care își vor petrece noaptea dintre ani în casă, nu vor avea de respectat nicio regulă de restricție, în schimb, acesta le recomandă românilor să nu primească persoane care nu stau în casa respectivă. „În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Referitor la faptul dacă oamenii pot ieși pe stradă după ora 23.00, Raed Arafat a spus că persoanele care ies afară după ora 23.00, vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere. Ieșirea de a face petrecere în mijlocul străzii este complet interzisă, iar autoritățile vor interveni. În cazul în oamenii vor ieși în fața porții să vadă artificiile, nu va fi nicio problemă.

Mesele festive interzise în hoteluri și restaurante

Mai mult, șeful DSU a precizat că evenimentele private sunt complet interzise, iar cinele festive după ora 23.00 sunt și ele interzise.”Chiar dacă se organizează în restaurantul hotelului, nu vor putea organiza pentru toţi care stau în hotel, pentru că ai reguli foarte stricte după incidenţă. După ora 23, lumea dacă mai vrea să servească ceva să o facă în cameră. Inclusiv în hotelurile aglomerate, cu mulţi turişti, servirea mesei trebuie să se facă prin a trimite masa în cameră şi nu la comun în interiorul restaurantelor„, a declarat Arafat.

Se pare că mesele festive în hoteluri vor fi cele mai vizate de autorități în noaptea de Revelion, iar ministerul de Interne a derulat o acțiune preventivă, fiind vizitați 25.000 de agenți economici care au fost instruiți care sunt regulile, pe semnătură. Conform ministerului, scopul nu este ca aceștia să fie amendați sau de a strica o petrecere, ci doar de a preveni.

În ceea ce privește dansul la mesele festive, Arafat a spus că românii pot dansa în casele lor, dar în restaurante sau în zonele de servit masa, nu este indicat. Petrecerile în camerele de hotel nu sunt nici ele indicate, pentru că, susține Raed Arafat, există riscul ca una dintre persoanele aflate în acea cameră să fie infectată cu noul coronavirus și să îi infecteze și pe alții. „Recomandarea este NU! Dacă nimeni nu te vede, poate oricine să o facă, dar nu este recomandat, nu este bine pentru ei”, a mai spus Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: