Redactia.ro
Home » Știri » Românii treziți în miez de noapte de avertizarea RO-ALERT. Pericol de cădere a unor obiecte din cer în urma atacului Rusiei

Românii treziți în miez de noapte de avertizarea RO-ALERT. Pericol de cădere a unor obiecte din cer în urma atacului Rusiei

Armata României recrutează soldați

În seara de sâmbătă, 16 decembrie 2023, locuitorii din Tulcea au fost alertați prin intermediul unui mesaj RO-ALERT cu privire la pericolul de obiecte căzătoare din aer, rezultat în urma unui atac al rușilor asupra Ucrainei. 

Mesaj RO-ALERT pentru Tulcea și localitățile învecinate

În seara de 16 decembrie 2023, locuitorii din Tulcea și din 16 comune limitrofe au fost notificați printr-un mesaj RO-ALERT cu privire la amenințarea unor obiecte căzătoare din aer, ca urmare a unui atac rus către Ucraina.

În mijlocul nopții, locuitorii din nordul municipiului Tulcea au primit o notificare similară prin mesaj RO-ALERT, avertizându-i cu privire la obiectele care urmau să cadă din cer ca urmare a acestui atac. Această alertă a fost transmisă atât municipiului Tulcea, cât și altor 16 comune din apropiere.

Aceste localități au inclus Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C. A. Rosetti și Sulina. Mesajul de avertizare a fost emis atât în limba română, cât și în limba engleză.

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, este mesajul transmis de IGSU.

Ce a mai adăugat ISGU

În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a comunicat că au fost identificate posibile atacuri asupra unor obiective ucrainene în zona de frontieră cu România.

Structurile cu rol de apărare a teritoriului României și al NATO au identificat posibile atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în zona de frontieră cu statul Român și au informat IGSU care a remis un mesaj de informare și avertizare prin care se recomandă ca în următoarele 90 de minute locuitorii din zona de graniță cu Ucraina să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația se impune”, au mai anunțat cei de la IGSU.

Incident cu dronă și Reacția MAE

Recent, în timpul nopții de miercuri spre joi, o altă dronă a aterizat pe teritoriul țării noastre, în apropierea localității Grindu. Acest incident a survenit în contextul unui alt atac cu dronă îndreptat către porturile din Ucraina de la Dunăre.

n urma acestui eveniment, Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) a convocat Ambasadorul Rusiei și a emis un protest vehement împotriva noii incidente generate de prăbușirea necontrolată a unei drone, utilizată în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: