Redactia.ro
Home » Homepage » Românii vor primi bani în plus de la stat pentru creștere nepoților

Românii vor primi bani în plus de la stat pentru creștere nepoților

Românii vor primi bani în plus de la stat pentru creștere nepoților

Bani în plus de la stat pentru creștere nepoților. Ajutor exclusiv de la stat! Bunicii le vor putea oferi mai mulți bani nepoților, deoarece vor primi un ajutor de la stat pentru creșterea lor. Suma lunară acordată va fi de 650 de lei.

Românii vor primi bani în plus de la stat pentru creștere nepoților

Potrivit unui proiect de lege, bunicii vor primi ajutor de la stat pentru a-și crește nepoții. Așadar, aceștia vor primi lunar suma de 650 de lei.

Pe perioada acordarii stimulentului de insertie, oricare dintre bunici beneficiaza de aceasta indemnizatie, daca se afla in relatii de rudenie fireasca sau de adoptie cu nepotul/nepoata, are acordul parintilor copilului si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia”, se arata in expunerea de motive.
Consideram ca prezent initiativa va contribui in primul rand la sporirea inclinatiei de a lucra a persoanelor indreptatite la primirea indemnizatiei de crestere a copilului.
Mai mult, aplicand principiul imbatranirii active si solidaritatii intre generatii, consideram ca prezenta initiativa va contribui si la dezvoltarea unei societati inclusive pentru toate varstele, permitand persoanelor in varsta sa isi aduca contributia in familie la cresterea nepotilor„, se arată în proiectul de lege.

Proiectul de lege va intra în vigoare în 2020

Proiectul de lege va trebui să treacă prin votul Parlamentului, iar acesta ar intra în vigoare în anul 2020. De indemnizația pentru creșterea nepoților vor beneficia mamele care revin în câmpul muncii înainte de terminarea concediului maternal. De asemenea, indemnizația de creștere pentru nepoți va fi de 650 de lei, și nu vor fi impozabili.

Citeste si:Cum arată Mihaela Rădulescu în costum de baie la 50 de ani? Fotografii inedite

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: