Redactia.ro
Home » Home » Românii vor putea din nou să se angajeze în instituțiile de stat. Guvernul Ciucă a emis o ordonanță de urgență în acest sens

Românii vor putea din nou să se angajeze în instituțiile de stat. Guvernul Ciucă a emis o ordonanță de urgență în acest sens

Veste bună pentru românii care își doresc să lucreze în instituțiile de stat. După o perioadă în care angajările au fost suspendate de Guvernul condus de Florin Cîțu, care a suspendat angajările în perioada stării de urgență, această situație se va schimba. Noul Guvern a aprobat în urma primei sale ședințe o ordonanță care va redeschide concursurile de angajare pentru pozițiile vacante.

În data de 23 septembrie 2021, Guvernul condus de Florin Cîțu a aprobat o nouă lege care suspenda angajările în instituțiile de stat din România, cu excepția celor din sistemul sanitar, care datorită pandemiei s-a confruntat cu o criză a personalului. Acest lucru i-a determinat pe românii care-și căutau de muncă să se orienteze pentru alte domenii de activitate, totul până când situația epidemiologică din țara noastră va fi din nou sub control.

„În instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea şi coordonarea acestuia, a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi caselor de asigurări de sănătate, a posturilor şi funcţiilor vacante din unităţile sanitare publice aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii…”, se preciza în documentul Guvernului Cîțu din 23 septembrie 2021.

Românii vor putea din nou să se angajeze în instituțiile de stat

Odată cu schimbarea Guvernului și numirea în funcția de premier a lui Nicolae Ciucă, noul său program a inclus și o modificare în ceea ce privește aceste angajări. Mai exact, în decursul zilei de astăzi, în urma primei ședințe de guvern a fost aprobată o nouă ordonanță, care va redeschide concursurile de angajare.

Trebuie însă precizat că în prezent, accesul în instituțiile de stat este condiționat de Certificatul Verde, ceea ce înseamnă că cei care doresc să se angajeze probabil vor fi nevoiți să prezinte acest document.

Pozițiile care se vor deschide vor fi în conformitate cu legislația în vigoare și cu bugetul aprobat pentru anul 2022. Decizia va fi valabilă până în data de 1 iunie 2022.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: