Redactia.ro
Home » Știri » Romanița Iovan, gest emoționant la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan! Ce a făcut văduva

Romanița Iovan, gest emoționant la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan! Ce a făcut văduva

Romanița Iovan, gest emoționant la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan! Ce a făcut văduva

Romanița Iovan a făcut un gest emoționant la șapte ani de la moartea lui Adrian Iovan. Creatoarea de modă a șocat pe toată lumea cu acest lucru. 

Romanița Iovan, gest emoționant la șapte ani de la moartea soțului

Pe 20 ianuarie 2014 se împlinesc șapte ani de la accidentul aviatic în care au pierit Adrian Iovan și studenta Aura Ion, în vârstă de numai 23 de ani. Romanița Iovan a pregătit un gest emoționant la șapte ani de la moartea soțului ei.

Timpul nu iartă pe nimeni, iar asta s-a întâmplat și cu pilotul Adrian Iovan. Acesta a murit în urmă cu 7 ani într-un accident aviatic, alături de studenta Aur Ion, în vârstă de 23 de ani. Romanița, fosta soție a lui Adrian Iovan a dorit ca și anul acesta să onoreze memoria celui pe care l-a iubit mai presus de orice pe lume.

Romanița Iovan, gest emoționant! Într-un interviu acordat redacției playtech.ro, creatoarea de modă a dezvăluit cum se simte acum, la 7 ani de la moartea soțului ei. Mai mult, aceasta a mărturisit că în fiecare an a organizat pomeni pentru răposatul ei soț, inclusiv anul acesta, în ciuda pandemiei de coronavirus. Romanița Iovan va păstra tradiția conform căreia la parastasul de șapte ani trebuie împărțite atât alimente cât și haine.

”Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa.

Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei. Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă. Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales”, a declarat Romanița Iovan, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Adrian Iovan a salvat oameni cu prețul propriei vieți

Adrian Iovan a fost unul dintre cei mai buni piloți români ai generației sale, însă, se pare că iubirea pentru zbor și condițiile nefavorabile meteo l-au costat foarte scump. Adrian Iovan, pilotul în vârstă de 55 de ani care a murit luni în accidentul de avion din Munţii Apuseni, a avut o viaţă tumultoasă.

Intrat în atenţia presei mondene mai ales odată ce s-a căsătorit cu Romaniţa, Adrian Iovan a fost înainte de toate unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. A terminat Liceul de Aviaţie Aurel Vlaicu, apoi a dat examen la aeronave şi a intrat fără loc. Aşa a ajuns la şcoala de la Bobocu, de lângă Buzău. Erau 1.300 de candidaţi pe 60 de locuri, aminteşte vedeteblog.ro. A început pilotajul pe avioane de tip AN 2. Apoi YAR 823. A mai fost la manşa unor aparate ca IL 18, AN 24, BN 2 şi Boeing 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore.

Romanița Iovan, gest emoționant! După ce a ieşit la pensie, a pilotat pe avioane BN 2 (Britten Norman) cu opt locuri, exact de tipul celui cu care s-a prăbuşit. În ziua fatidică de 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Iovan s-a prăbușit în Munții Apuseni. Din cauza faptului că motoarele au înghețat, celebrul pilot a făcut o aterizare forțată în pădure pentru a salva pasagerii care erau în avion.

Și asa a și făcut. Adrian Iovan a fost un erou. Din păcate, însă, cei care nu au reușit să scape cu viață au fost chiar pilotul și studenta la medicină Aura Ion, în vârstă de 23 de ani. Echipajul medical trimis la fața locului a ajuns prea târziu pentru a-i putea salva, după ce au rătăcit ore întregi prin pădure, încercând cu disperare să ajungă la locul prăbușirii aeronavei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: