Redactia.ro
Home » Știri » Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea pentru a treia oară consecutiv

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea pentru a treia oară consecutiv

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021.

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. Marți seara a avut loc semifinala Eurovision 2021, dar din păcate Roxen nu s-a calificat în finala de la Rotterdam de sâmbătă. Care sunt țările care au mers mai departe?

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România a ratat calificarea pentru a treia oară consecutiv

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România a pierdut finala Eurovision pentru a treia oară consecutiv. Roxen a reprezentat în acest an România cu piesa ”Amnesia”, dar din păcate, clasamentul a fost cu totul diferit, iar țara noastră nu s-a aflat printre primele 10 țări din Europa care vor participa în finala Eurovision de sâmbătă, 22 mai.

Marți seara, Roxen a interpretat piesa, iar pe lângă vocea inconfundabilă și specială, artista ne-a uimit și cu ținuta din prima semifinală. Roxen a purtat o rochie specială cu o semnificație importantă. Artista a ales ca ținuta să fie înflorată și colorată, cu nuanțte de gri și roșu, și cu multe volonașe. Melodia „Amnesia”, este compusă de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu. Ratarea în marea finală a Eurovision 2021 este pusă pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României. Roxen are 21 de ani și are un timbru vocal aparte, dar care se pare că nu a reușit să impresioneze îndeajuns juriul celebrului concurs european. Fanii in 18 țări au avut ocazia de a vota România de până la 20 de ori de pe același număr de telefon. Artiștii finaliști au fost aleși în urma votului publicului, prin telefon, SMS sau aplicația online oficială și al juriilor de specialitate din țările participante.

Este pentru a treia oară consecutiv când România ratează calificarea în finala Eurovision. În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision. Trupa The Humans a cântat piesa „Goodbye” , iar cu toate că a fost bine cotată la casele de pariuri aceasta nu a intrat în finală. În 2019, la Tel Aviv, Ester Pony, reprezentanta României a ratat și ea calificarea. În 2020, concursul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Cele mai bune performante ale României la Eurovision au fost, de două ori locul al treilea Luminița Anghel & Sistem la Kiev în anul 2005, Paula Seling și Ovi, la Oslo în 2010 și o dată locul al patrulea, Mihai Trăistariu, la Atena, 2006.

Țările care au mers mai departe în finala Eurovision 2021

România a pierdut calificarea în marea finală la Eurovision 2021, dar au fost alese 10 țări europene pentru a câștiga marele premiu. Așadar, Norvegia a fost prima țară care a câștigat un loc în marea finală, a doua este Israel, urmată de Rusia. A patra țară finalistă este Azerbaijan, a cincea Malta, a șasea Lituania, a șaptea este Cipru, a opta este Suedia, a noua este Belgia și a zecea țară este Ucraina.

Următoarea semifinală va avea loc pe 20 mai, joi, atunci când se vor alătura reprezentanții ai altor 10 țări. Marea finală Eurovision 2021 va avea loc sâmbătă 22 mai, atunci când celor 20 de finaliști se va alătura reprezentantul țării gazdă, Olanda, dar și ai Franței, Italiei, Germania, Spania și Marea Britanie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: