Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rugăciune sinceră pentru seară. Iată ce trebuie să rostești înainte de culcare

Rugăciune sinceră pentru seară. Iată ce trebuie să rostești înainte de culcare

Rugăciune sinceră pentru seară.

Rugăciunea este modalitatea prin care oamenii comunică cu Dumnezeu și tocmai de accea este bine să spunem o rugăciunea în fiecare zi, sau chiar de mai multe ori. Cea mai importantă este rugăciunea de seara, care poate face minuni.

Rugăciunea de seară care face minuni. Trebuie spusă zi de zi

Trebuie să ne rugăm în fiecare zi, pentru că doar așa putem comunica cu Dumnezeu și putem să îi mulțumim pentru ce ne-a dat sau să cerem ceva, după caz. Sunt mai multe rugăciuni pe care le putem rosti, însă rugăciunea de seară este cea mai puternică.

Rugăciune de seară către Dumnezeu

Rugăciunea aceasta este făcătoare de minuni. Trebuie să o rostești în fiecare seara pentru a își face efectele:

„Doamne, Dumnezeul nostru, iartă-mă pentru tot ce trebuia să spun și nu am spus, pentru tot ce trebuia să fac și nu am făcut, pentru tot ce trebuia să iubesc și nu am iubit. Apără-mi, te rog, Doamne, familia, căci restul nu e decât praf și vânt.

Doamne, Dumnezeul nostru, în Care am crezut și al Cărui nume mai mult decât tot numele Îl chemăm, dă-ne nouă iertare sufletului și trupului, celor ce mergem spre somn, păzește-ne de toată nălucirea întunericului.

Potolește, Doamne, Dumnezeul nostru, pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdării trupești și ne dă în curăție a viețui cu lucrurile și cu cuvintele, că dobândind viață cu fapte bune să nu cădem din binele Tău cel făgăduit, că bine ești cuvântat în veci. Amin!”

Rugăciune de seară către Maica Domnului

Este bine să rostim și o rugăciune către Maica Domnului, pentru că ea ascultă mereu rugile noastre și ne ajută la îndeplinirea lor.

„Preacurată și binecuvântată de Dumnezeu Născătoare Marie, Maică cea bună a Bunului Împărat, varsă mila Fiului Tău și Dumnezeului nostru spre pătimașul meu suflet și cu rugăciunile tale mă îndreptează spre fapte bune, ca preacinstit cealaltă vreme a vieții mele fără prihană să o trec și pentru tine Raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care ești una Curată și binecuvântată. Amin!”

Rugăciune scurtă de spus seara

Poți rosti și o rugăciune scurtă, dar care este făcătoare de minuni și grabnic ajutătoare.

”Doamne, e seară acum, din cerul sfânt, vino Iisuse drag în al meu gând

Ajută-mă, Te rog, să cresc frumos, să fiu ascultător și sănătos.

Părinții amândoi să fie bine, ca, iubitori și blânzi, s-aibă grijă de mine.

Revarsă liniștea din cerul Tău, trimite îngeri albi la patul meu.

Dă-mi somn odihnitor, da-mi vise line, Iisuse drag și blând, să pot visa cu Tine.

Amin.”

Etichete: