Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a declarat încetarea temporară a focului! Civilii sunt evacuaţi din Mariupol și Volnovakha

Rusia a declarat încetarea temporară a focului! Civilii sunt evacuaţi din Mariupol și Volnovakha

razboi in ucraina

Update 13:02. Evacuarea civililor din Mariupol a fost sistata. Primarul susține că traseul nu este sigur, rușii bombardează orașul. Potrivit presei, Rusia nu respectă acordul de încetarea focului în acest oraș.

În acest moment mai sunt doar trei ore din intervalul stabilit ca fiind sigur pentru evacuarea persoanelor, însă cel mai sigur civilii nu se vor aventura să părăsească orașul.

Aceasta este a 9-a zi a războiului din Ucraina, iar ruşii n-au reuşit să cucerească oraşele mari ale ţării pe care au invadat-o. Mariupol este supus unei blocade, anunță primarul.

La Cernihov, unde vineri noapte s-a înregistrat o explozie uriașă, se aud sirenele, la Sumî au loc lupte de stradă, iar Kievul este în continuare înconjurat de o coloană impresionantă de vehicule militare. O echipă de jurnaliști britanici a fost prinsă într-o ambuscadă, doi dintre ei fiind răniți de gloanțe.

Civilii, evacuaţi din oraşe

Armata rusă a ordonat încetarea focului în Mariupol. Civilii sunt evacuaţi din oraş în aceste momente. Ministerul rus al Apărării a anunţat că se vor deschide coridoarele umanitare, sâmbătă, la ora locală 10.00, pentru oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, si se vor mentine deschise pana la ora 16:00.

O alertă de raid aerian a fost lansată, sâmbătă dimineaţă, în regiunea Kiev, Kharkiv, Chernihiv şi Zhytomyr, potrivit The Kyiv Independent, care transmite că locuitorii ar trebui să meargă la cel mai apropiat adăpost. La Sumy au loc lupte pe străzi, în cea de-a zecea zi a invaziei militare a Federaţiei Ruse în Ucraina.

Centrala de la Zaporojie, sub controlul ucrainenilor?

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, s-ar afla din nou sub controlul autorităţilor ucrainene. Anunţul a fost făcut de presa ucraineană, dar nu a fost confirmată în mod oficial nici de autorităţile ucrainene, nici de cele ruse.

Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, l-a informat vineri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre obiectivele a ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Rusia a folosit arme de înaltă precizie pentru a dezactiva infrastructura militară a Ucrainei, susține Serghei Şoigu. De asemenea, el a respins acuzațiile Ucrainei, conform cărora armata rusă a tras în ţinte civile și acuză la rândul său Ucraina că a militarizat populaţia din sud-estul ţării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: