Redactia.ro
Home » Știri » Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră și Crimeea. Care este motivul

Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră și Crimeea. Care este motivul

Rusia a interzis zborurile deasupra Crimeei și deasupra Mării Negre. Asta deoarece, în această săptămână, se vor face exerciții militare navale și aeriene.

Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră și Crimeea. Care este motivul

Informația a fost publicată de agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți. Mai exact, a fost transmis un așa-numit „aviz către aviatori” (NOTAM). Acesta a tras un semnal de alarmă piloților cu privire cu eventuale pericole pe coasta de sud a Crimeei, dar și pe largul Mării Negre, în perioada 20-24 aprilie, potrivit The Moscow Times, citat de Digi 24.

Potrivit NOTAM, restricțiile se vor aplica pentru o altitudine maximă de 19.000 de metri. „Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, arată alerta.

De altfel, potrivit Interfax, peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciții comune cu avioane de atac Suhoi Su-25. Asta după ce Ministerul Apărării din Rusia a anunțat închiderea navigației în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Marea Britanie, semn de solidaritate față de Ucraina

În semn de solidaritate cu Ucraina, Marea Britanie ar intenționa să trimită două nave de război în Marea Neagră, în luna mai. Gestul Marii Britanii ar avea loc după ce marina americană și-a abandonat planul inițial de a desfășura două nave de război în zonă.

Faptul că Rusia a adus peste de 150.000 de soldați în apropiere de Ucraina și în Crimeea, a dus la închiderea zborurilor și a navigației. Potrivit Washingtonului, este cea mai mare acumulare de trupe de când a izbucnit conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, în anul 2014.

Și Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis în weekend o alertă NOTAM.  Prin aceasta, se atenționa companiile aeriene americane să aibă o „extremă prudență” în zonele din apropierea frontierei dintre Rusia și Ucraina.