Redactia.ro
Home » Știri » Rusia amenință cu reacții împotriva României în scandalul diplomatului expulzat! Avertisment dur dat de Moscova

Rusia amenință cu reacții împotriva României în scandalul diplomatului expulzat! Avertisment dur dat de Moscova

Rusia amenință cu reacții împotriva României în scandalul diplomatului expulzat! Avertisment dur dat de Moscova

Moscova îşi rezervă dreptul de a ”lua măsuri relevante ca răspuns” la decizia „neprietenoasă” a României de a-l expulza pe Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse. 

Rusia amenință cu reacții împotriva României în scandalul diplomatului expulzat

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a subliniat, pentru TASS, că ambasadorul român în Rusia știe bine procedura diplomatică privind reciprocitatea măsurilor.

”Ambasadorul României în Rusia cunoaşte bine procedura măsurilor de răspuns”, a declarat Maria Zaharova, pentru TASS.

Rusia a răspuns mereu în fața sancțiunilor Occidentului cu expulzarea în oglindă de reprezentanți diplomatici ai statelor vestice, prin urmare, este așteptat că în următoarele zile, Rusia să anunțe expulzarea unui diplomat român.

După ce Cehia a expulzat 18 diplomați ruși pentru implicarea Rusiei în explozia unui depozit de muniții, Rusia a replicat prin a expulza 20 de diplomați cehi. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse.

Dacă diplomația română a invocat dreptul de a luat această decizie în baza Convenției de la Viena din 1961, evitând să ofere motive, surse citate de G4Media susțin că Grishaev ar fi implicat în acțiuni de spionaj. Grishaev ar fi agent GRU, serviciu secret al Armatei Federației Ruse, și ar fi încercat să obțină informații despre activitatea forțelor NATO și despre interesele aliaților europeni și americani ai României, potrivit Digi 24.

”Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin”, se mai arată în comunicatul MAE.

Cîțu: ”Nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în alte ţări din UE”

Invitat luni seară la TVR 1, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă România s-a alăturat statelor care au reacţii la acţiunile Rusiei şi dacă vor continua astfel de măsuri.

”Referitor la comunicatul de astăzi, eu nu aş lega-o (decizia expulzării adjunctului ataşatului militar rus – n.r.) pe seama unei campanii sau unei reacţii solidare cu ceea ce se întâmplă în alte ţări. În România a fost o decizie luată, asumată şi am mers mai departe. A fost o decizie pe care o luăm şi nu are nicio legătură cu ce se întâmplă în alte ţări din UE”, a spus premierul, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: