Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a semnat o lege care limitează personalul ambasadelor din Rusia ale ţărilor „neprietenoase”

Vladimir Putin a semnat o lege care limitează personalul ambasadelor din Rusia ale ţărilor „neprietenoase”

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a semnat o nouă lege. Actul normativ este în defavoarea țărilor ”neprietenoase”. Iată ce prevede legea și ce a solicitat Putin guvernului rus.

Vladimir Putin a semnat o lege care limitează personalul ambasadelor din Rusia ale ţărilor „neprietenoase”

Vladimir Putin a semnat o lege, vineri, prin care limitează numărul reprezentanților Rusiei de a mai lucra în misiuni diplomatice străine şi alte agenţii. Putin vrea să se asigure că legea este bine respectată și, drept urmare, a ordonat Executivului local să redacteze o listă cu statele ”neprietenoase” care vor fi supuse restricţiilor, potrivit Reuters, citat de News.ro.

În lege este specificat ca guvernul să restricţioneze sau să interzică contractele de angajare ”cu organisme şi instituţii de stat ale unor state străine care comit acte neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse”. Legea a fost promulgată după ce s-a iscat un conflict diplomatic între Rusia și Republica Cehă. În urma acestuia, ambele țări au început să expulzeze diplomaţi, iar modelul lor ar putea fi preluat și de alte state.

Conflictul a survenit după ce Cehia a acuzat Moscova că a avut un rol în exploziile produse în 2014 la un depozit ceh de armament. În schimb, Rusia neagă acest lucru.

Vladimir Putin a semnat legea care îi permite să fie președintele Rusiei până în 2036

La începtul lunii aprilie, Vladimir Putin (68 ani) a semnat o lege care îi permite să candideze pentru încă două mandate prezidențiale. Acest lucru înseamnă că ar putea fi liderului Kremlinului până în 2036. Vladimir Putin ar fi trebuit să se retragă de la conducere în 2024.

Putin este președintele Rusiei din anul 2000. În 2008, când i s-a terminat al doilea mandat, l-a instalat la Kremlin pe premierul său de atunci, Dmitri Medvedev. Dar, după patru ani, Putin a fost reales preşedinte în 2012. Anul trecut,  rușii au făcut un referendum pentru revizuirea Constituției. Referendumul a avut scopul ca Putin să candideze pentru încă două mandate prezidențiale de șase ani. Astfel, dacă acesta ar fi conducătorul Rusiei până în 2036, l-ar depăși pe Josef Stalin, care deține titlul de cel mai longeviv lider al Rusiei de la Petru cel Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: