Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: ”Situația este îngrijorătoare”

Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: ”Situația este îngrijorătoare”

Klaus Iohannis spune că tensiunile dintre Rusia și Ucraina stârnesc îngrijorare. Drept urmare, președintele a anunțat, joi, că va convoca o ședință a CSAT, săptămâna următoare, care va avea ca temă de discuție acest conflict.

Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: ”Situația este îngrijorătoare”

”Situația este îngrijorătoare”, spune Klaus Iohannis despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Astfel, șeful statului a decis ca săptămâna viitoare să convoace o ședință a CSAT, unde se va discuta despre acest conflict, transmite Digi 24.

”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a spus președintele.

Klaus Iohanis:”Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”

Klaus Iohannis a transmis tuturor românilor că ”suntem pe fază” în ceea ce privește conflictul ruso-ucrainean. De altfel, a precizat că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării , dar și cu alți conducători de servicii specializate.

„Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic, și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei”, a mai anunțat șeful statului.

Rusia continuă să maseze trupe la frontiera cu Ucraina și totodată, ameninţă țara noastră vecină prin organizarea de exerciţii militare în Marea Neagră. Potrivit unor surse militare citate de presa britanică, în cazul unor conflicte mai ample, prima ţintă a Rusiei ar fi instalaţiile de aprovizionare cu apă ale Kievului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: