Redactia.ro
Home » Știri » Rusia avertizează Europa în cazul unui embargo asupra petrolului rusesc. Prețul ar putea ajunge la 300 de dolari pe baril

Rusia avertizează Europa în cazul unui embargo asupra petrolului rusesc. Prețul ar putea ajunge la 300 de dolari pe baril

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut luni o serie de declarații despre progresul negocierilor dintre Ucraina și Rusia, dar și despre posibilele repercusiuni pentru Europa în cazul în care se va impune un embargou asupra petrolului rusesc.

Rusia avertizează Europa în cazul unui embargo asupra petrolului rusesc

Peskov a mai adăugat că posibilitatea unui embargou asupra petrolului rusesc ar putea afecta puternic întreaga Europă, care în acest moment nu este independentă de resursele rusești. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai adăugat însă că posibila criză nu va viza Statele Unite ale Americii.

Vice premierul Rusiei a reluat luni ameninţarea că prețul petrolului ar putea ajunge la 300 de dolari pe baril dacă țările occidentale boicotează petrolul rusesc.

Autorităţile de la Moscova au avertizat că eventualele sancţiuni UE care să vizeze petrolul rusesc ar putea determina Moscova să închidă marile conducte de gaze care alimentează Europa.

Această amenințare vine în contextul în care puterile lumii urmează să se întâlnească pentru a discuta alte eventuale sancțiuni impuse Rusiei. Atacurile asupra Ucrainei continuă, negocierile de pace nu avansează într-o direcție pozitivă, așadar este necesar ca Occidentul să aibă un răspuns mai dur împotriva Kremlinului.

Reuters a dezvăluit că ţările baltice susţin un embargou pentru petrolul rusesc ca următorul pas logic, în timp ce Germania este reticentă din acest punct de vedere, fiind dependentă de gazul rusesc, dar și cel mai mare cumpărător de petrol.

Negocierile de pace nu evoluează pozitiv

După 26 de zile de război, nu există un progres major în ceea ce privește negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Dmitri Peskov a sfătuit țările europene să-și folosească influența asupra Kievilui pentru a aborda o poziție diferită în ceea ce privește negocierile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai explicat că posibilitatea unei întâlniri între Zelenksi și Purtin nu va fi posibilă până când în urma negocierilor nu va fi construită o bază.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: