Redactia.ro
Home » Știri » Rusia, graniţă cu România? Cum ar încerca liderul rus Vladimir Putin să cucerească Ucraina

Rusia, graniţă cu România? Cum ar încerca liderul rus Vladimir Putin să cucerească Ucraina

Rusia ar putea să ajungă să facă graniță comună cu România, sunt previziuni sumbre după noi declarații din Parlamentul de la Kiev. Chiar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a atras atenția că nu exclude posibilitatea unui atac din partea Federaţiei Ruse la sfârşitul lunii ianuarie. Și asta după ce Rusia ar fi adus la frontierele cu Ucraina efective militare masive. Acum surse din NATO dezvăluie care este planul lui Vladimir Putin.

Ucraina trage un semnal de alarmă cu privire la trupele şi echipamente militare aduse de Rusia în apropierea frontierelor cu Ucraina în acest an. Există îngrijorări că ostilităţile aflate în stare latentă în Donbas, în estul Ucrainei, ar putea degenera într-un război deschis în cel mai apropiat viitor.

Iar dacă președintele rus Vladimir Putin va da undă verde invaziei, atacul ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022, potrivit unor informații pe surse din presa germană.

Ministrul Apărării de la Kiev a declarat în Parlament că Rusia ar putea invada Ucraina, chiar luna viitoare. Din aceeași sursă, există informații că Moscova a trimis deja aproape 100.000 de soldaţi la graniţă.

Rusia, graniţă cu România? Cum ar încerca Putin să cucerească Ucraina

Rusia ar intenționa să cucerească sudul Ucrainei, într-o primă fază, „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a declarat un ofițer de rang înalt pentru publicația germane Bild.

Moscova ar încerca să folosească navele transferate din Marea Baltică în regiune în primăvară, „pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa”, a explicat declarat un ofițer superior al informațiilor occidentale.

Un alt oficial militar a clarificat că planurile Rusiei prevăd o operațiune de debarcare „la est de Odessa, între orașele Fontanka și Koblevo”. Trupele ruse „vor înainta la nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor avansa în Transnistria”, înconjurând Odesa.

Totodată, în regiunea Herson, de-a lungul fluviului Nipru, se vor desfășura operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale, blocând poduri peste cel mai important râu al țării și întrerupând astfel aprovizionarea. Totodată, din Crimeea vor fi lansate focuri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene cele mai puternice.

În același timp, unitățile de tancuri rusești, cu sprijinul marinei și al forțelor aeriene, vor avansa spre vest din Donbasul ocupat, apoi se vor diviza și vor avansa, pe de o parte, spre Zaporojie (un important centru militar din sudul Ucrainei) și spre Crimeea.

Dacă acest lucru va reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va construi un coridor din Rusia până la granița NATO cu România, mai relatează publicația germană.

Alertă la graniţa de est a României: temeri legate de o eventuală invazie a Rusiei

În paralel cu prima fază a războiului, aeronavele și rachetele balistice ale lui Putin plănuiesc să slăbească capacitățile militare ale Ucrainei în toată țara. Dacă Kremlinul va considera că sunt îndeplinite condițiile, unitățile de tancuri rusești ar putea trece granița în regiunile Lugansk și Harkov și ar putea avansa spre marile orașe Dnipro și Poltava.

„În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer.

În a treia etapă, armata Kremlinului va ataca Kievul din nord. Desigur, acest lucru s-ar putea întâmpla la începutul războiului, dacă circumstanțele o cer”, a declarat o sursă pentru Bild.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: