Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat care este salariul managerului spitalului din Urziceni. A strâns o avere colosală, în timp ce pacienții au de suferit

S-a aflat care este salariul managerului spitalului din Urziceni. A strâns o avere colosală, în timp ce pacienții au de suferit

În ultimii ani, medicii din România au beneficiat de majorări de salarii, o măsură prin care s-a încercat prevenirea plecării acestora pentru a munci în străinătate. Dar această schimbare pozitivă a fost umbrită de un scandal recent care a relevat situația financiară a managerului spitalului din Urziceni.

În centrul scandalului se află Daniela Ianuş, șefa spitalului din Urziceni, unde o tânără a ajuns să nască pe trotuarul din fața instituției. Această situație tragică a adus în atenție salariul și averea impresionantă a Danielei Ianuş.

Ce salariu lunar primește managerul spitalului din Urziceni

Daniela Ianuş încasează lunar un salariu de 16.625 de lei, sumă ce constituie o parte semnificativă din venitul ei anual de 199.500 de lei. Dincolo de salariu, averea sa cuprinde 5 terenuri, 2 mașini, 5 case, timbre filatelice de 8.500 de euro, acțiuni la o societate în valoare de 155.140 de lei, precum și două credite bancare în valoare de 104.924 de lei.

Scandalul a atras atenția opiniei publice și a autorităților, ministrul Sănătății intervenind personal pentru a cere explicații. În ciuda presiunilor, Ianuş a refuzat să își dea demisia, motivând că nu se simte vinovată de incidentul care a avut loc în fața spitalului pe care îl conduce.

Daniela Ianuș refuză să discute cu Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a făcut tot posibilul să ajungă la un consens cu Daniela Ianuș, însă aceasta a refuzat categoric orice discuție cu el. Ministrul Sănătății a explicat motivul pentru care este nevoie de o anchetă amplă în spital pentru a vedea cine sunt vinovații în cazul femeii care a născut pe ciment, lângă ușile instituției medicale.

„Eu am sunat-o de mai multe ori, ieri, pe doamna manager. Nu a răspuns la telefon, nu am avut cum să iau legătura cu ea. Am sunat-o în cursul zilei de ieri şi nu am reuşit să discutăm.

Trebuie să înţelegem că un spital nu este o instituţie oarecare, ci este o instituţie care trebuie să acorde servicii medicale, ăsta este rolul spitalului”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

În ciuda averii impresionante, managerul spitalului din Urziceni nu a putut asigura condiții adecvate pentru pacienții spitalului, lucru dovedit de incidentul grav al nașterii pe trotuar. Acest caz subliniază necesitatea unei mai bune supervizări și responsabilizări în sistemul de sănătate din România, unde salariile mari ar trebui să fie însoțite de un nivel înalt de profesionalism și etică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: