Redactia.ro
Home » Știri » S-a aflat! Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de carieră

S-a aflat! Ce pensie au Maria Ciobanu și Maria Dragomiroiu după zeci de ani de carieră

Maria Ciobanu se numără printre artiștii care au o pensie incredibil de mică, în ciuda carierei de admirat. Interpreta de muzică populară nu este singura care nu primește un venit pe măsura muncii pe care a depus-o. 

 

Pensii mici în rândul artiștilor

Maria Ciobanu a mărturisit recent în ce constau veniturile sale. Interpreta de muzică populară, care are o carieră de peste 6 decenii, a mărturisit că primește o pensie rușinos de mică.

Cântăreața de muzică populară Maria Ciobanu, în vârstă de 83 de ani, este una dintre cele mai apreciate interprete din țară. Repertoriul acesteia cuprinde peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio si TV și s-a bucurat de numeroase premii și distincții.

Mama lui Ionuț Dolănescu are o pensie mică. Însă, salvarea acesteia a venit odată cu fiica ei, Camelia, alături de care este stabilită în Statele Unite. Astfel, Maria Ciobanu ar primi lunar suma totală de 1.000 de dolari pe lună, cu ajutorul cărora se întreține.

Artista a mărturisit că ar fi fost imposibil de trăit cu pensia dată de statul român. Cu toate acestea, interpreta iubește în continuare locul unde s-a născut.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a declarat Maria Ciobanu.

Și Maria Dragomiroiu se numără printre artiștii care nu sunt apreciați de stat, prin prisma veniturilor. Maria Dragomiroiu primește o pensie de 1.200 de lei, rușinos de mică în raport cu experiența artistei.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, mărturisea Maria Dragomiroiu, în urmă cu puțin timp.

Și regretata actriță Draga Olteanu Matei primea o pensie rușinos de mică. Draga Olteanu Matei primea o pensie de 1.700 de lei. Salvarea artistei ar fi fost indemnizația pe care o primea de la Uniunea Teatrală din România, UNITER,, de unde artista încasa 2.500 de lei.

Mai mult, printre actorii care au trecut în neființă și primeau pensii rușinos de mici se numără și Stela Popescu. Îndrăgita actriță primea o pensie de doar 1.500 de lei. Chiar și actrița Tamara Buciumeanu Botez era nevoită să trăiască cu o pensie de 1.700 de lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: