Redactia.ro
Home » Știri » S-a aprobat! Veste bună dată de Ministerul Educației în plină pandemie de coronavirus

S-a aprobat! Veste bună dată de Ministerul Educației în plină pandemie de coronavirus

Examene anulate 2020

În plină pandemie de coronavirus, sistemul de învățământ este tot mai afectat, iar măsurile de protecție pentru cadrele didactice și elevi sunt mai stricte. Astfel, autoritățile adoptă noi măsuri pentru buna desfășurare a procesului de învăţare . Guvernul a luat, joi,  decizia suplimentării personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Ce a decis Guvernul României

Tot mai multe măsuri sunt luate de autorități în privința școlilor odată cu creșterea numărului cazurilor de coronavirus. Pentru ca procesul de învățare să fie unul eficient, Guvernul a luat, joi,  decizia suplimentării personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

“Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost, inițial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi”, se arată într-un comunicat publicat de Edu.ro.

Situația posturilor din învățământul românesc

În aceste condiţii, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 286.710 posturi, mai transmite Ministerul Educaţiei.

Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care, noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”, mai menţionează respectivul comunicat.

Sute de școli închise din cauza Covid

O mulțime de școli au intrat în scenariul roșu, adică predarea în mediul online, după ce numărul infectărilor în școli a crescut. Potrivit Edu.ro, situația este următoarea până în prezent.

  • 307 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
  • 971 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  • 378 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În privința închiderii școlilor, Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu trebuie exagerat acest lucru, deoarece elevii trebuie să meargă la școală să învețe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: