Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții anunțate de autorități! Ce măsuri intră în vigoare azi, 9 octombrie

Noi restricții anunțate de autorități! Ce măsuri intră în vigoare azi, 9 octombrie

GALERIE FOTO (2)

Pe fondul creșterii constante a cazurilor de coronavirus, autoritățile au decis să impună măsuri pentru a minimiza răspândirea bolii. Mai multe localități au decis să impună , începând de astăzi, măsurle din starea de urgență.

 

Ce localități sunt afectate

 

Instituția Prefectului Dâmbovița informează că de azi, 9 octombrie, activitatea cu publicul a restaurantelor,  cafenelelor și operatorilor de jocuri de noroc din interiorul clădirilor va fi restricționată în localitățile Târgoviște, Răzvad și Văleni-Dâmbovița.

Astfel, începând cu data de 9 octombrie, se restricţionează, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Răzvad, Târgovişte, Văleni-Dâmboviţa”, scrie  în comunicatul de presă din partea Instituției Prefectului Dâmbovița.

Printre localitățile care vor adopta măsuri sunt și Moțăieni, Titu, Crevedi,a Ulmi, Ocnița, Perșinari și Glodeni. Rata incidenței cumulate  a cazurilor de COVID-19 este de peste 1,5 la 1.000 de locuitori. În acest context, în aceste localități a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pe timpul zilei în toate spațiile publice.

Oblgativitatea purtării măștii în aceste localități se instituie începând de azi, 9 octombrie. Persoanele vor fi nevoite să poarte mască în intervalul 6:00 și 18:00. Măsura se impune pentru persoanele adulte și pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani.

 

Măsuri impuse și în Buzău

 

Au fost impuse măsuri asemănătoare și în Buzău.  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Buzău a stabilit, miercuri, o serie de restricţii în contextul pandemiei COVID-19 la nivelul judeţului şi măsuri speciale, în comuna Verneşti.

Aici incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5 cazuri la mia de locuitori. „Având în vedere creşterea numărului de infectări la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău, CJSU a stabilit obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău, cu marcarea zonei prin grija autorităţilor publice locale”. 

Mai mult, este impusă și ,,obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani prezente în spaţiile publice deschise aglomerate”, mai scrie în comunicatul de presă transmis de Prefectura Buzău. Măsurile urmează să fie valabile pe toată perioada stării de alertă.

Ca urmare a numărului de infectări înregistrate la nivelul comunei, este prevăzută interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri, majorate, diverse aniversări şi altele asemenea, indiferent de locul de organizare, restaurant, pensiuni, localuri publice sau domicilii private, atât în interior cât şi în exterior, din date de 8 octombrie, scrie economica.net.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: