Redactia.ro
Home » Știri » S-a cutremurat pământul! Un seism de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu puțin timp

S-a cutremurat pământul! Un seism de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu puțin timp

Marți, în sudul Iranului, a avut loc un seism de magnitudine 5,5, conform informațiilor furnizate de Centrul German de Cercetare în Geoștiințe (GFZ), conform agenției Reuters și Agerpres. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 10 kilometri, conform datelor oferite de GFZ.

În zilele anterioare, au fost înregistrate și alte seisme în sud-vestul Iranului, iar cu o săptămână înainte, mai multe cutremure au afectat țara vecină, Afganistan.

A fost cutremur în Iran

În aceeași zi, în dimineața zilei de marți, au avut loc alte trei cutremure puternice în sudul Iranului, cu magnitudini cuprinse între 5,1 și 5,5. Aceste evenimente s-au produs în apropierea regiunilor costiere ale Golfului Persic și au fost înregistrate de Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS). Din fericire, nu au fost raportate victime și nici pagube materiale imediate în urma acestor cutremure.

„În ziua de 17 Octombrie 2023, la ora 19:26:46 (ora locală a României), s-a produs în SOUTHERN IRAN un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.5, la adâncimea de 10.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 9km SE de Bandar Abbas, 73km V de Minab”, se arată în anunțul făcut public de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Această zonă a lumii se află într-o regiune geologică complexă, unde plăcile tectonice arabă, indiană și eurasiatică interacționează. Această interacțiune a plăcilor tectonice face ca regiunea să fie predispusă la cutremure de pământ de magnitudine semnificativă. Acest fenomen geologic este un factor major care contribuie la frecvența cutremurelor din această zonă.

În contextul acestor evenimente seismice, este esențial ca autoritățile din Iran să fie pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență și să pună în aplicare măsuri de siguranță pentru protecția populației. Cutremurele de pământ pot avea consecințe devastatoare asupra comunităților, iar pregătirea și planificarea adecvată pot contribui la reducerea riscurilor asociate cu aceste dezastre naturale.

În plus, cooperarea internațională și schimbul de informații privind activitatea seismică sunt esențiale pentru monitorizarea și evaluarea constantă a riscului seismic în această regiune. Astfel, comunitățile pot fi mai bine pregătite și pot lua măsuri pentru a minimiza impactul cutremurelor asupra vieților și bunurilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: