Redactia.ro
Home » Știri » S-a decis. Elevii nu mai dau teze în acest an școlar

S-a decis. Elevii nu mai dau teze în acest an școlar

Inchiderea scolilor

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat sâmbătă că elevii nu vor mai da teze în acest an școlar. Conform acesteia, tezele vor fi înlocuite de evaluări sumative. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu câteva zile noi restricții, iar printre ele se numără și închiderea tuturor școlilor din România.

S-a decis. Elevii nu mai dau teze în acest an școlar

Ministrul Educației a anunțat sâmbătă că tezele nu vor mai avea loc în acest an școlar, fiind înlocuite de evaluări sumative. „Olimpiadele și concursurile au fost anulate. Am emis deja ordinul de ministru. În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați,am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susțin însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă,” a spus Monica Anisie în urmă cu scurt timp. Această măsură vine după ce ministerul a decis ca și olimpiadele și concursurile școlare să fie suspendate.

Cum vor avea loc pregătirile pentru Bacalaureat

De asemenea, Anisie a subliniat faptul că va continua pregătirea elevilor pentru Evaluările Naționale și Bacalaureat. Astfel, acestea vor avea loc, atât online, cât și față în față. ”Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că se vor lua măsurile etapă cu etapă, exact cum au fost luate și în primăvară. Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu câteva zile noile restricții impuse de autorităție. Conform acestora, toate școlile vor fi închise, magazinele se vor închide la ora 21.00, iar circulația pe timp de noapte este restricționată. Acestea vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: