Redactia.ro
Home » Știri » Se adaugă o nouă materie pentru elevii de liceu! Anunțul făcut de Monica Anisie

Se adaugă o nouă materie pentru elevii de liceu! Anunțul făcut de Monica Anisie

Sancțiuni dure pentru elevii fără mască

Ministerul Educației vine cu o nouă materie opțională pentru învățământul preuniversitar. Mai exact, Monica Anisie a anuțat, joi, că elevii claselor a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a și a XI-a vor putea studia teatrul . Totodată, materia va avea denumiri diferite pentru fiecare clasă în parte.

Teatrul, noua materie din orarul elevilor

Monica Anisie,  ministrul Educației a precizat, joi, la deschiderea anului universitar, la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, că elevii de la clasele a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a și a XI-a vor putea studia teatrul. Inițiativa aparține UNATC, iar materia va fi opțională și va avea denumiri diferite. Astfel, potrivit noului ordin de ministru, elevii de la clasele a III-a și a IV-a vor putea studia disciplina “Eu și scena”, cei de la clasele a VI-a și a VII-a materia “Teatrul și noi”, iar cei de la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”, informează știrileprotv.ro

”Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina “Teatrul și noi”, la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”. Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație”, a declarat Monica Anisie, la deschiderea noului an universitar.

Cum va fi predată noua materie

Rămâne de văzut, așadar, cum va putea fi studiată această materie, în condițiile în care multe școli au trecut la scenariul roșu, adică predarea în online, după ce s-au descoperit cazuri de covid în instituțiile de învățământ. Mulți profesori, elevi și părinți sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară predarea lecțiilor în mediul online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: