Cercetătorii au demonstrat că exsită câteva alimente care cu siguranță îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Sigur ați auzit de vorba „Suntem ceea ce mâncăm”. Potrivit experților, se pare că aceasta nu e doar un curent filozofic. Tot ce mâncăm pentru a ne hrăni are efecte și beneficii asupra organismului nostru.
Alimentele care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului
Sănătatea creierului poate fi îmbunătățită prin substanțele din mai multe mâncăruri. Esquire a făcut o listă de șapte alimente care nu trebuie să lipsească din dieta ta permanentă.
Ouăle
Ouăle sunt unul dintre cei mai buni nutrienți pentru creierul nostru, deoarece sunt foarte bogate în vitamine B și proteine. Potrivit unor studii, deficiența de vitamina B este adesea legată de o tendință mai mare de a dezvolta forme depresive.
Ciorbe
Ciorbele (de pui sau de vită) oferă vitamine, minerale foarte importante și acizi grași esențiali pentru creier. În plus, colagenul, din care este bogat, ajută și oasele.
Pește
Și peștele albastru sau peștele gras precum tonul și somonul, omega-3 sunt considerați buni sănătatea creierului nostru, deoarece ajută la reducerea posibilelor inflamații vasculare și amenințările de ateroscleroză.
Nuci și fructe uscate
„Magneziul în care sunt bogate nucile ajută la reducerea stresului și a inflamației și îmbunătățește funcția cognitivă”, explică neuropsihologul dr. Catherine Jackson pentru Bustle.
Legumele cu frunze verzi
Spanacul, varza , salatele și alte legume cu frunze verzi sunt o sursă prețioasă de vitamina K, vitamina E, folat și beta-caroten (sau vitamina A), care ajută la încetinirea declinului cognitiv. Mai mult decât puternic, devii inteligent!
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este bună pentru creier. Și datorită antioxidanților valoroși, flavonoidelor și magneziului, stimulează fluxul sanguin și oxigenarea, pentru a gândi mai bine.
Afinele
Afinele sunt considerate o bombă de antioxidanți care protejează funcțiile creierului. De asemenea, sunt capabile să ofere un surplus de energie, mai ales dacă sunt consumate de preferință dimineața devreme împreună cu iaurt.