Redactia.ro
Home » Știri » S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus! Cum pot fi afectate femeile

S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus! Cum pot fi afectate femeile

S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus

S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus! Cercetătorii susțin că acesta afectează doar femeile, însă pe termen lung. 

S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus

După ce o mare parte din populație a fost infectată cu noul coronavirus, oamenii de știință au început să facă cercetări legate de simptomele pe care oamenii le-au avut în timpul infecției. Potrivit studiilor, femeile au fost afectate mai mult decât bărbații, astfel că s-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus.

Multe femei care au suferi de infecția cu noul coronavirus au raportat dereglări ale ciclului menstrual, cheaguri de sânge sau dureri mult mai mari în timpul menstruației, relatează Medical News Today.

S-a descoperit un nou simptom pentru coronavirus! Publicația Medical News Today a discutat cu șase femei care au manifestat probleme, precum și cu doi doctori ginecologi pentru a analiza situația.

”La două săptămâni de la infectarea cu Covid-19, trebuia să îmi înceapă menstruația, dar nimic. M-am gândit că sunt foarte bolnavă, dar îmi voi reveni. Nu s-a întâmplat nimic nici a doua lună. Opt luni mai târziu, am avut doar cinci cicluri menstruale”, a spus Rose.

„Am avut cicluri neregulate, au variat de la 24 la 28 de zile. Primele trei luni am observant cheaguri foarte mari de sânge, ceea ce m-a alarmat. Am vorbit cu doctoral de familie și mi-a spus că este normal”, a spus Louise, o altă femeie intervievată de Medical News Today.

„Menstruația mea s-a schimbat, din punct de vedere al frecvenței, duratei, intensității și nivelului de durere. Am experimentat de asemenea revenirea simptomelor de Covid-19 la începutul ciclului menstrual, ceea ce m-a derutat”, a spus Edith.

Ce spun medicii despre aceste dereglări

Mai mulți medici au declarat că nu motivul acestor simptome este încă neclar. Pe lângă impactul concret al virusului asupra organismului, dereglările pot fi și consecința stresului.

„Informația publicată în ceea ce privește efectele Sars-CoV-2 este dispersată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca virusul să atace funcția ovarelor. Studii de mici anvergură din China au demonstrat că 25% dintre femeile infectate cu Covid-19 au schimbări menstruale. Acestea par să dispară după recuperarea pacientei, dar momentan nu există informații privind modul în care este afectată fertilitatea”, a declarat dr. Linda Fan, profesor asistent de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproducătoare la Universitatea Yale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: