Redactia.ro
Home » Știri » S-a emis Cod Galben de vreme rea! Ploi şi vijelii în Bucureşti

S-a emis Cod Galben de vreme rea! Ploi şi vijelii în Bucureşti

Cod galben de ploi torențiale în 21 de județe.

Meteorologii nu prea au veşti bune, la început de weekend. Specialiştii ANM au emis vineri, 15 septembrie, o alertă cod galben de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, valabilă până mâine dimineață, la ora 06.00.

Alerta meteo este valabilă pentru cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Se răceşte vremea în Bucureşti

Cum va fi vremea în Capitală? Meteorologii anunţă că vremea se va mai răci, dar că temperaturile vor fi mai ridicate totuşi decât normalul perioadei.

Vor fi temperaturi maxime între 29 și 30 de grade, anunță ANM în prognoza specială. De vineri, ora 10.00, până sâmbătă, ora 6.00, valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale.

Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade, iar cea minimă de 15 – 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea.

Jumătate de țară, sub cod galben

Conform hărţii ANM, jumătate de ţară se va situa sub cod galben de ploi şi vijelii. Vremea se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 – 60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20 – 30 l/mp și izolat de peste 40 – 50 l/mp.

Atenţie, manifestările de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, iar sâmbătă va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: