Redactia.ro
Home » Știri » S-a început construcția celor mai înalți zgârie nori din lume. Singapore folosește cutii prefabricate din beton

S-a început construcția celor mai înalți zgârie nori din lume. Singapore folosește cutii prefabricate din beton

S-a început construcția celor mai înalți zgârie nori din lume. Singapore folosește cutii prefabricate din beton

O pereche de zgârie nori se îndreaptă spre a deveni cele mai înalte clădiri din lume. Construcția lor a început în Singapore și vor avea la bază cutii prefabricate de beton aduse tocmai din Malaezia. Metoda aceasta de construcție este una care aduce multe avantaje și deja folosită în occident.

Construcția înaltelor clădiri se face parțial în Malaezia

Cele două turnuri vor găzdui 988 de apartamente formate din aproape trei mii de module distribuite din îndepărtata țară. Aceste module sunt defapt niște cutii cu șase fețe turnate în beton, apoi unitățile sunt scoase din fabrică și transportate în Singapore pentru a fi dotate cu tot ceea ce este necesar ca ele să fie gata de a se adăuga la uriașul proiect.

Compania din spatele proiectului, ADDP Architects, spune că au apelat la această metodă de construcție din mai multe motive: un consum mai puțin de forță de muncă, reducerea poluării cu deșeuri dar exclude și poluarea fonică, zgomotul fiind redus cu mult față de construcțiile normale.

În contextul pandemiei e nevoie de distanțare socială și pe șantiere iar metoda prefabricării este cea mai bună soluție de a reduce personalul.

„Este mai ușor să controlezi distanța sigură și planificarea logistică așa, decât să ai toți lucrătorii pe șantier”, a spus Markus Cheng Thuan Hann, arhitectul proiectului.

De unde s-a preluat metoda cutiilor prefabricate

Arhitecții au preluat metoda aceasta de construcție din industria auto iar cutiile sunt asamblate împreună una peste cealaltă cu ajutorul unei macarele pentru a consolida construcția.

Turnurile vor avea o înălțime de 192 de metri și vor fi dotate cu balcoane, paravane și o serie de terase la înălțime pline cu copaci și plante.

Proiectul urmează să depășească cel mai înalt prefabricat din Singapore dar și din lume în Clement Canopy de 140 de metri înălțime, proiectat și de ADDP Architects. Alte clădiri modulare cele mai înalte din lume includ un turn de 135 de metri în Croydon, sudul Londrei și o dezvoltare rezidențială de 109 metri în New York.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: