Redactia.ro
Home » Știri » S-a înființat o nouă poliție în România! Îi are în vizor pe acești români

S-a înființat o nouă poliție în România! Îi are în vizor pe acești români

S-a înființat o nouă poliție în România!

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat înființarea unei noi poliții în România, una pe care românii vor trebui să o respecte.

Această decizie a fost luată după evenimentele care au avut loc în țară în ultima perioadă. Astfel, în următoarea perioadă va fi înființată Poliția Animalelor.

S-a înființat o nouă poliție în România! Îi are în vizor pe acești români

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat marți proiectul Ordonanței de Urgență prin care va fi dezbătută înființarea Poliției Animalelor.

Acest proiect prevede ca animalele aflate în pericol sau în stare gravă, să fie confiscate, iar autoritățile vor avea dreptul de a intra pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

Mai mult, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare pentru a acționa pentru salvarea unui animal,iar acțiunile oamenilor legii pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.

Animalele maltratate vor fi duse în adăposturile publice pentru a fi tratate, după care vor fi date spre adopție. Proiectul de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și mai prevede că vor fi transferați, fără examen sau concurs, angajați de la ANSVSA.

Când vor interveni polițiștii?

Astfel, autoritățile vor interveni în următoarele situații:

a) rănirea sau schingiuirea animalelor;
b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.

Mai mult, oamenii legii pot interveni dacă își vor da seama că animalul se află în pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:

a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2) sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

În cazul în care se intervine prea târziu, iar animalul se află în agonie, va interveni un medic veterinar pentru a-i curma suferința.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: