Redactia.ro
Home » Știri » S-a promulgat legea așteptată de mii de români! Bani de la stat pentru o categorie de angajați care nu s-ar fi așteptat la asta

S-a promulgat legea așteptată de mii de români! Bani de la stat pentru o categorie de angajați care nu s-ar fi așteptat la asta

GALERIE FOTO (2) Modificări majore în privința utilizării banilor cash: Ce aduce noua lege adoptată la finalul anului 2023

O nouă lege a fost promulgată de către Președintele Klaus Iohannis, aducând un zâmbet de ușurare pe fețele multor români. Astfel, una dintre problemele principale ale multora va fi rezolvată cu succes.

În ultima perioadă, am simțit cu toții cum cheltuielile cu care ne confruntăm devin din ce în ce mai mari, fie că este vorba de costul chiriilor sau de prețurile alimentelor din magazine. Pentru mulți români, abonamentul de transport în comun sau chiar costul unei curse de taxi în caz de urgență reprezintă o cheltuială pe care trebuie să o gestioneze cu atenție. Cu toate acestea, acum există motive să ne bucurăm din plin.

Legea care le oferă românilor bani în plus

Această lege oferă oportunitatea unei categorii semnificative de cetățeni să-și păstreze banii cheltuiți pe transport, deoarece costurile acestuia vor fi decontate de către stat pentru funcționarii publici, precum și pentru personalul contractual al primăriilor și instituțiilor subordonate.

Legea nou promulgată de Președintele Klaus Iohannis prevede decontarea transportului ceea ce ar rezolva, fără ezitare, una dintre cerințele pe care mulți angajați le-au avut de-a lungul timpului în România. Această măsură aduce modificări Legii 153/2017, care reglementează salarizarea angajaților plătiți din fonduri publice. Astfel, angajații care locuiesc în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea pot beneficia de decontarea costurilor de transport printr-o hotărâre a consiliului local.

„Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ‘Administraţie’ din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontării contravalorii cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu/reşedinţă şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora se stabileşte prin hotărâre a consiliului local”, prevede actul normativ.

Când va intra în vigoare legea de decontare a transportului

Această lege va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024, oferind astfel o perspectivă clară cu privire la momentul în care putem beneficia de aceste prevederi. Aceasta a fost deja aprobată de Camera Deputaților în data de 23 mai 2023 și a primit și promulgarea din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Astfel, începând cu anul viitor, avem posibilitatea de a beneficia de transport gratuit în cazul în care suntem încadrați în categoria care poate beneficia de această lege. Având în vedere importanța chiar și a celei mai mici economii, banii pe care îi vom putea păstra în portofel vor fi cu siguranță bineveniți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: