Redactia.ro
Home » Știri » S-a schimbat Codul Rutier în 2023. Trei greşeli banale, la care nici nu te-ai fi gândit, te lasă fără permis de conducere

S-a schimbat Codul Rutier în 2023. Trei greşeli banale, la care nici nu te-ai fi gândit, te lasă fără permis de conducere

Nu există şofer care să nu „ţină cu dinţii” de permisul său de conducere. Totuşi, poţi rămâne pieton chiar şi atunci când eşti super vigilent la volan.

Din grabă sau din relaxare, te poţi abate de la regulile Codului Rutier 2023 într-o clipită. Pot părea erori banale, dar, dacă le comiţi, rămâi fără permis de conducere, pentru o vreme.

Acordă prioritate pietonilor!

O eroare pe care poliţiştii rutieri n-o trec cu vederea este neacordarea priorității pietonilor. De cele mai multe ori, șoferii fie se grăbesc, fie nu observă persoana care așteaptă să traverseze pe la trecerea de pietoni. Iar dacă fapta e surprinsă de polițist sau de camerele de supraveghere, șoferului i se reține permisul pentru 30 de zile.

Şi nu fi atent doar la pietoni, ci şi la acordarea priorităţii celorlalte maşini din trafic, acolo unde este cazul. Fie în intersecțiile marcate cu semnul STOP sau cedează, fie în cele unde se aplică regula priorității de dreapta.

De multe ori, șoferii neatenți sau care nu cunosc suficient de bine legislația, nu acordă prioritate conform legii. Și pentru această abatere Poliția suspendă permisul pentru o lună.

Rămâi pieton dacă depăşeşti viteza cu 50 km/h

E o regulă pe care şoferii cu experienţă o stăpânesc bine, dar pe care o încalcă. Ne referim la depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime legale atrage, de asemenea, suspendarea permisului pentru 30 de zile. Și nu vă gândiți la cazurile extreme, în care șoferii sunt prinși cu 150-200 km/h.

Sunt situații în care, tot din cauza grabei sau a neatenției, poți circula cu 81 km/h printr-o zonă unde viteza e limitată la maximum 30 km/h.

Şi nu uitaţi: dacă acumulați 15 puncte de penalizare, permisul de conducere este automat suspendat!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: