Redactia.ro
Home » Știri » S-au împlinit doi ani de la trecerea în neființă a regretatului actor Ion Dichiseanu. Mărturii emoționante din partea familiei

S-au împlinit doi ani de la trecerea în neființă a regretatului actor Ion Dichiseanu. Mărturii emoționante din partea familiei

Astăzi, se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a regretatului actor Ion Dichiseanu. Moartea sa a fost o pierdere grea pentru industria cinematografică și pentru cei apropiați ai săi. Cu toate acestea, amintirea și influența sa rămân vie în inimile și în sufletele celor care l-au cunoscut și admirat. Iată ce omagiu îi va aduce familia în următoarele zile!

Omagiu special adus regretatului actor Ion Dichiseanu

Fiica lui Ion Dichiseanu, Ioana, și fosta sa soție, Simona Florescu, se pregătesc să îi aducă un omagiu special în următoarele zile. În această perioadă de timp, cele două femei nu s-au obișnuit încă cu absența dureroasă a maestrului. Gândul că lucrurile sale personale rămân neschimbate și intacte în casă nu face decât să amplifice această amintire constantă a prezenței lui în viața lor.

Simona Florescu a dezvăluit că fiica lor, Ioana, a decis să păstreze intacte toate obiectele personale ale actorului. Astfel, de doi ani, nimic nu a fost atins sau mutat din locul lăsat de Ion Dichiseanu. Șapca sa de marinar, pe care o purta de mulți ani, își păstrează locul de cinste, iar agenda sa, în care obișnuia să-și noteze programul zilei, se află întotdeauna pe birou. Simona Florescu mărturisește că atunci când se întoarce acasă, își imaginează adesea că maestrul va apărea în fața ei, deși știe că acest lucru, din nefericire, nu mai este posibil.

În memoria și onoarea lui Ion Dichiseanu, va avea loc în curând un eveniment special în cadrul căruia Florin Piersic, un alt mare actor al generației sale, va vorbi aproximativ două ore despre prietenia și colegialitatea care i-a unit pe cei doi. Cei doi au colaborat în numeroase filme de succes, printre care „Trandafirul galben”, „Misterele Bucureștiului” și „Racolarea”, un film realizat în ultimii ani ai regimului comunist:

Ioana, fiica noastră, a ales să păstreze totul intact, din ceea ce au legătură cu Ion Dichiseanu. Așa că șapca lui de marinar e tot la locul ei, așa cum o știu de ani buni.

Iar agenda sa, pe care-și nota programul zilei, e la locul ei, pe birou. Când trec pe acasă nu e de mirare că mă aștept ca ‘Dichi’ să-mi apară în față, în orice moment, deși știu că acest lucru nu mai e din păcate posibil.

El va fi anul acesta alături de noi, fiindcă anul trecut nu a reușit să facă acest lucru. Va exista în cadrul festivalului un moment cu totul special în care Florin Piersic va vorbi circa două ore despre prietenia și colegialitatea care au existat între ei.

Fiindcă ‘Dichi’ al nostru și Florin Piersic au jucat împreună în multe filme. Ar fi suficient să reamintesc, spre exemplu, de Trandafirul galben și de Misterele Bucureștiului, dar și despre Racolarea, un film produs în ultimii ani ai regimului comunist”, a declarat Simona Florescu pentru Impact.ro.

Ioana Dichiseanu: „Suferința, stările depresive m-au atins și pe mine”

Ioana Dichiseanu, fiica lui Ion Dichiseanu, a făcut declarații emoționante cu privire la legătura specială pe care o simte cu tatăl ei, chiar și după trecerea sa în neființă. Ea mărturisește că această conexiune va dăinui între ei în toată viața sa. Fiind sânge din sângele lui și având o relație apropiată cu părinții săi, Ioana resimte în continuare prezența spirituală a tatălui său:

Așa, conexiunea o voi simți toată viața. Legătura dintre mine și el a fost și va fi în continuare extrem de puternică. Sunt sânge din sângele lui, bucățică din el, și faptul că noi am fost apropiați…

M-a dorit foarte mult, iar eu am simțit întotdeauna, din partea părinților mei, că am fost un copil extrem de așteptat. Nu am cum să nu mai simt o legătură cu el. Dar încerc, oarecum, să îmi revin, în sensul că mi s-a spus că trebuie să îl las și pe el, să nu mai fie atât de legat de noi, dar e greu!

Nu trece niciodată. Știi cum aș descrie durerea respectivă? E ca și cum îți înfige cineva un cuțit în tine și tu mergi și trăiești mai departe cu cuțitul acela. Doare, dar încerci să faci frumos, să zâmbești, să arăți că nu ai nimic, dar durerea aia… pe tine durerea aia în continuare te macină. Pentru că nu ai cum să nu o simți. E adevărat că nu am avut vreo depresie, dar suferința, stările depresive au fost, m-au atins și pe mine. Dacă nu ai simțit nimic, treci ușor peste”, a declarat Ioana Dichiseanu, potrivit RTV.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: