Redactia.ro
Home » Știri » În cursul nopții temperaturile au scăzut până la minus 30 de grade Celsius! Meteorologii anunță zilele următoare un ger puternic

În cursul nopții temperaturile au scăzut până la minus 30 de grade Celsius! Meteorologii anunță zilele următoare un ger puternic

S-au înregistrat temparaturi șocante! În cursul nopții s-au resimțit chiar și minus 30 de grade Celsius

Temperaturile extrem de scăzute sunt greu de suportat! Din cauza vântului puternic, care a bătut cu până la 130 de kilometri pe oră, în zonele montane înalte, s-au resimțit temperaturi de minus 30 de grade Celsius.  

S-au înregistrat temparaturi șocante

Meteorologii anunță că este ger în toată țara! Vineri au fost actualizate alertele de ger și vânt, până luni fiind în vigoare atenționări de Cod galben și portocaliu în toată România. Astfel, până luni la ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

„Codul galben se va prelungi. Rămânem în acest episod de vreme severă”, a spus Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

Aceasta a declarat la Digi24 că gerul se va simți și săptămâna viitoare și că, cel mai probabil, codurile vor fi actualizate și prelungite. Temperaturile vor coborî spre minus 18 grade până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

În noaptea de vineri spre sâmbătă au fost temperaturi spre minus 15 grade Celsius în toată țara, a spus meteorologul. Până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90-100 km/h și va spulbera zăpada. Maximele în timpul zilei vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

„Sunt temperaturi greu de suportat, vântul a avut intensificări, iar temperaturile au mai pierdut încă 3 – 4 grade din acest motiv. În zona montană, rafalele de vânt au fost de peste 130 km pe oră, iar temperaturile pe crestele cele mai înalte au fost sub minus 30 de grade ca valoare resimțită. Azi nu se schimbă lucrurile. Vor fi zone cu minus 10 grade Celsius, vântul amplificând senzația de frig”, a spus Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea pe 13 și 14 februarie

Meteorologii ANM au transmis că fi ger în toată țara, iar temperaturile vor fi extrem de mici. Inclusiv maxima va fi cu minus, iar noaptea va fi deosebit de frig. Maxima va fi de – 2 grade Celsius, în timp ce minima va fi de – 14 grade.

Maxima de sâmbătă din Capitală va fi de – 2 grade Celsius, iar minima va fi de – 7 grade. Aceleași temperaturi vor fi înregistrate și duminică, doar că atunci vom avea parte de ploi. Șansele de precipitații sunt de 25 %.

În Constanța va fi parțial însorit sâmbătă, după cum arată prognoza meteo. Temperaturile vor fi cuprinse între – 2 și – 5 grade. Duminică va fi chiar mai frig de atât, iar temperaturile se vor încadra între – 4 și – 1 grad.

Va fi ger în Brașov sâmbătă, căci maxima va fi de – 7 grade, iar minima de – 14 grade. Duminică, în schimb, vor fi șanse mari să ningă. Temperaturile vor fi încadrate între – 4 și – 10 grade Celsius. Sunt 60 % șanse să ningă, iar vântul va sufla slab, cu 11 km/h.

Sâmbătă va ninge în Iași, după cum arată prognoza ANM. Șansele de precipitații sunt de 55 %, iar vântul va sufla cu 39 de km/h. Maxima va fi de – 7 grade Celsius, iar minima de – 9 grade Celsius. Duminică, maxima va fi de – 2 grade Celsius, iar minima de – 6 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt de 25 %.

Sunt șanse să ningă și în Cluj, după cum arată vremea ANM. Maxima va fi de – 6 grade, iar minima de – 9 grade Celsius. Sunt 55 % șanse să plouă. Duminică, temperaturile vor fi de – 7 și – 2 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: