Redactia.ro
Home » Știri » Trei alerte meteo de vreme severă! De joi, va ninge abundent, iar temperaturile scad până la -15 grade Celsius

Trei alerte meteo de vreme severă! De joi, va ninge abundent, iar temperaturile scad până la -15 grade Celsius

Trei alerte meteo de vreme severă! De joi, va ninge abundent, iar temperaturile scad până la -15 grade Celsius

Meteorologii au emis trei alerte de vreme severă în toată România! 16 județe din vestul și nord-vestul țării sunt sub alertă până joi la ora 12.00.

Trei alerte meteo de vreme severă în toată țara

ANM a emis noi alerte meteo de vreme severă. Începând de joi de la ora 12.00, vremea devine geroasă în toată țara și se anunță rafale de vânt de 120 km/h la munte.

Un Cod galben este în vigoare până joi ora 12:00, meteorologii anunțând în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Va ploua pe arii extinse, în zonele de vest urmând să se cumuleze izolat 10-20 l/mp.

Trei alerte meteo de vreme severă! O altă alertă meteo Cod galben a intrat în vigoare tot joi la ora 6:00 și expiră la ora 12:00. În vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea.

Ce județe sunt vizate

Codul galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, dar depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.

Începând de joi ora 12:00 până vineri ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara, astfel încât în noaptea de joi spre vineri va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Va ninge abundent în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, iar în unele zone se va forma polei.

Trei alerte meteo de vreme severă! Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Prognoza pe următoarele zile arată că răcirea accentuată va începe în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), astfel că, până în 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4 – -2 grade și minime de aproximativ -15 grade. Va fi o schimbare bruscă de temperatură de aproximativ 15 grade în câteva zile.