Redactia.ro
Home » Homepage » S-au stabilit regulile pe care trebuie să le respecte creșele și grădinițele care se redeschid pe timpul verii

S-au stabilit regulile pe care trebuie să le respecte creșele și grădinițele care se redeschid pe timpul verii

grădinițele

Guvernul a permis, începând cu data de 15 iunie, reluarea activității creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor care vor funcționa pe perioada verii.

Aceste unități de învățământ au rămas însă închise, luni, din cauză că normele metodologice referitoare la deschiderea grădinițelor nu erau încă stabilite.

Ministerul Educației a anunțat luni după-amiază că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial actul normativ cu măsurile necesare redeschiderii creșelor, grădinițelor și after-school-urilor pe perioada verii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Normele metodologice referitoare la deschiderea grădinițelor au fost stabilite de Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, transmite Hotnews.ro.

Ce reguli trebuie respectate

Creșa sau grădinița în cauză va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unității, conform prevederilor Ordinului comun. De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Când încep înscrierile pentru grădinițele de vară

Începând de astăzi 15 iunie, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele sau creșele de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative, precizează Ministerul Educației. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: