Redactia.ro
Home » Știri » Sacrificii inedite pe care actorii le fac pentru rolurile lor. Ce actori au fost răsplătiți cu Oscarul pentru autenticitatea lor

Sacrificii inedite pe care actorii le fac pentru rolurile lor. Ce actori au fost răsplătiți cu Oscarul pentru autenticitatea lor

Sacrificii inedite pe care actorii le fac pentru rolurile lor. Ce actori au fost răsplătiți cu Oscarul pentru autenticitatea lor

Actoria nu înseamnă doar talent ci și o imensă doză de implicare, sacrificiu și disponibilitate. De foarte multe ori actorii sunt supuși unor transformări fizice forțate pentru a se identifica cu personajul.

Mulți actori au mers cu schimbările până la renunțarea completă a propriei înfățisări sau chiar la izolarea față de toată lumea pe întreaga perioadă a filmărilor și toate aceste sacrificii pentru ca ceea ce se ajunge pe marile ecrane să fie autentic, uman și incredibil de real.

Ce sacrificii au făcut marii actori pentru autenticitatea rolurilor

Aruncând o privire peste lista câștigătorilor de Oscar găsim actori care au dat totul pentru rolul lor și în unele cazuri au fost foarte aproape de tragedie.

Joaquin Phoenix care l-a interpretat pe Joker, rol pentru care a și luat Oscarul anul trecut, a mărturisit că a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt pentru rolul său, ținând o dietă foarte grea. Actorul a recunoscut că acest proiect l-a consumat foarte mult și din punct de vedere psihic.

“Am învăţat dansul şi contorsionismul. Nu m-am lăsat influenţat de interpretări anterioare ale personajului. Eu am făcut studii serioase pentru a face cel mai bun rol. Din fericire, regizorul mi-a dat destulă libertate pentru asta”, a declarat actorul Joaquin Pheonix.

Leonardo Dicaprio a reușit să câștige primul său premiul Oscar pentru prestația din filmul The Revenant. Coincidență sau nu, a câștigat pentru rolul care l-a făcut să mănânce ficat de bizon crud, să doarmă în carcase de animal sau să riște hipotermia intrând și ieșind din apele înghețate ale râului la temperaturi foarte joase.

La ce au renunțat actorii pentru a pune mâna pe Oscar

Daniel Day-Lewis a dus totul al extrem în timpul filmărilor pentru My Left Foot. În film actorul interpretează un artist irlandez paralizat, iar în timpul filmărilor acesta a rămas mereu în personaj, petrecând fiecare moment de pe platou, chiar și între filmări, într-un scaun rulant.

A fost chiar și hrănit cu lingura de mai mulți membri ai distribuției și și-a rupt câteva coaste din cauza poziției pe care insista să și-o mențină pe termen îndelungat.

Adrien Brody a făcut tot posibilul să se integreze în rolul evreului polonez Wadysaw Szpilman din pelicula Pianistul, care își perde casa, familia și stilul de viață în timpul Holocaustului. Pentru a-și înțelege personajul cât mai bine, Brody a abandonat tot ce ținea de stilul său de viață confortabil.

Și-a vândut apartamentul, mașina, a renunțat la abonamentul de telefonie, și-a făcut câteva bagaje mici și a plecat să trăiască în Europa fără prea mulți bani. După terminarea filmărilor, actorului i-a fost extrem de greu să se readapteze vechiului său stil de viață.

Alți artiști au pus actoria pe primul loc

Pentru rolul din Dallas Buyers Club, care i-a adus primul său Oscar, Matthew McConaughey a reușit să slăbească incredibil de mult și asta nu a fost cea mai grea încercare prin care a fost nevoit să treacă.

Mathhew McConaughey a fost foarte aproape să își piardă vederea din cauza unei deficiențe de vitamina A cauzată de dieta sa. Dacă persistă în timp, această deficiență de vitamina A duce la orbire.

Heath Ledger a încercat să creeze un Joker unic, fără să se lase influențat de anteriorii interpreți ai rolului, Jack Nicholson și Cesar Romero. Pentru asta, Ledger s-a izolat și a început să țină un jurnal cu ritualurile personajului său.

Mai mult, a început să ia medicamente cu prescripție care să îl introducă mai mult într-o stare de spirit apropiată de cea a Joker-ului. Din păcate, o supradoză a acestor medicamente i-au sfârșit viața actorului de doar 28 de ani, acesta primind premiul Oscar pentru rol secundar post-mortem.

Acestea sunt doar câteva dintre sacrificiile făcute de actori pentru meseria lor care este una pe cât de frumoasă pe atât de dificilă, iar toată truda lor e demnă de a fi numită artă. Determinarea regăsită la un actor rar o poți găsi în altă meserie pentru că actoria înseamnă pasiune, nebunie și extremism.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini