Iarna se apropie cu paşi repezi, așa că trebuie să ne grăbim dacă vrem să nu ne prindă frigul fără legume în cămară. Sunt o mulțime de rețete pe care le putem face în această perioadă, pentru a putea avea la păstrare diverse legume și fructe, pentru anotimpul rece. Iată cum se prepară o delicioasă salată de legume.
Salată de legume la borcan. Ține toată iarna
Iarna, sunt la mare căutare toate tipurile de fructe și legume, însă v-am pregătit o rețetă pe care o puteți face singuri acasă, fără a mai cumpăra ceva de la magazin. Este întotdeauna o soluție mult mai bună să pregătești totul acasă, iar ingredientele să fie cumpărate de la oameni de încredere, ce practică agricultura bio.
Iată rețeta de salată pentru iarnă, la borcan. Vei avea nevoie de câteva ingrediente proaspete.
Iată de ce ingrediente avem nevoie:
-castraveți;
-roșii;
-varză;
-ardei gras;
-dovlecel;
-morcov;
-conopidă;
-pătrunjel;
-ardei iute;
-usturoi;
-foi de dafin;
-boabe de piper negru;
-boabe de ienibahar;
-cuișoare.
Rețetă salată de legume pentru iarnă
Un lucru foarte bun la această salată, este că puteți alege cantitățile ingredientelor după cum vă place. Dacă iubiți conopida, atunci puneți mai mult, iar dacă nu vă place alt ingredient, puteți să îl omiteți.
Mai întâi, ne apucăm de această rețetă de salată prin a tăia toate legumele. Acestea trebuie lăsate în felii destul de mari, ca să nu își piardă forma.
Trebuie să fierbem morcovul și conopida vreme de un minut, într-o oală cu apă clocotită, pentru a nu rămâne crude.
Ațezăm borcanele pe suprafața de lucru, punem câte doi căței de usturoi în fiecare și așezăm legumele. Punem apă clocotită peste ele, pe care o vărsăm. Repetăm procesul, dar de această dată lăsăm borcanele cu apa pentru 20 de minute.
Pentru marinadă avem nevoie de:
-1l de apă;
-50 ml oțet de 9%;
-1½ lingură de sare;
-3 linguri de zahăr.
Punem toate ingredientele într-o oală și le lăsăm să clocotească 3-4 minute. Când este gata, scurgem apa din borcane, punem marinada fierbinte și acoperim cu capace.