Redactia.ro
Home » Stil de viață » Salată cu fasole roșie și avocado. Rețeta rapidă și sănătoasă pentru întreaga familie

Salată cu fasole roșie și avocado. Rețeta rapidă și sănătoasă pentru întreaga familie

Salată cu fasole roșie și avocado

Salată cu fasole roșie și avocado – o rețetă răcoritoare pe care trebuie să o prepari în această vară. Este o rețetă foarte ușor de preparat, potrivită și pentru vegetarieni.

Această salată care combină avocadă și fasolea, precum și alte legume savuroase, constituie un prânz foarte sățios sau o cină rapidă și gustoasă.

Avocado este un fruct care are valori nutritive bogate, conținând vitaminele K, C, E, B6, B5, A. Este plin de fibre și antoxidanți, pregum și acid folic, magneziu, zinc, fier și potasiu. Și fasolea roșie este foarte sănătoasă, fiind o bogată sursă de proteine, cu un conținut mic de grăsimi. Are multe fivre, antioxidanți și vitamina B6.

Salată cu fasole roșie și avocado – de ce ingrediente ai nevoie

1 cutie cu fasole roșie

2 roșii mari

1 ceapă

1 avocado

1 cutie cu porumb

jumătate de legătură de pătrunjel

1 linguriță de ulei

zeama de la o lămâie

sare și piper

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa și roșiile și pune-le într-un bol. Adaugă fasolea roșie din conservă, precum și porumbul. Taie avocado în două, scoate sâmburele și decojește-l. Taie cubulețe și fructul de avocado, adaugă-l în salată și stropește cu zeamă de lămâie din belșug. Astfel, împedici fructul de avocadă să oxideze. La final, pune uleiul, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust. Este o rețetă foarte simplu de făcut.

Cum se alege un avocado

Pentru această rețetă, ai nevoie de un fruct de avocado copt, care se decojește ușor, dar nu exagerat de copt, astfel încât să nu se facă pastă, ci să rămână bucățele întregi în salată. Când este bun de mâncat, avocado devine verde închis, aproape maro spre negru. Un avocado copt trebuie să fie moale la atingere, iar codița se va desprinde foarte ușor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: