Salată cu fasole roșie și avocado – o rețetă răcoritoare pe care trebuie să o prepari în această vară. Este o rețetă foarte ușor de preparat, potrivită și pentru vegetarieni.
Această salată care combină avocadă și fasolea, precum și alte legume savuroase, constituie un prânz foarte sățios sau o cină rapidă și gustoasă.
Avocado este un fruct care are valori nutritive bogate, conținând vitaminele K, C, E, B6, B5, A. Este plin de fibre și antoxidanți, pregum și acid folic, magneziu, zinc, fier și potasiu. Și fasolea roșie este foarte sănătoasă, fiind o bogată sursă de proteine, cu un conținut mic de grăsimi. Are multe fivre, antioxidanți și vitamina B6.
Salată cu fasole roșie și avocado – de ce ingrediente ai nevoie
1 cutie cu fasole roșie
2 roșii mari
1 ceapă
1 avocado
1 cutie cu porumb
jumătate de legătură de pătrunjel
1 linguriță de ulei
zeama de la o lămâie
sare și piper
Mod de preparare:
Taie mărunt ceapa și roșiile și pune-le într-un bol. Adaugă fasolea roșie din conservă, precum și porumbul. Taie avocado în două, scoate sâmburele și decojește-l. Taie cubulețe și fructul de avocado, adaugă-l în salată și stropește cu zeamă de lămâie din belșug. Astfel, împedici fructul de avocadă să oxideze. La final, pune uleiul, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust. Este o rețetă foarte simplu de făcut.
Cum se alege un avocado
Pentru această rețetă, ai nevoie de un fruct de avocado copt, care se decojește ușor, dar nu exagerat de copt, astfel încât să nu se facă pastă, ci să rămână bucățele întregi în salată. Când este bun de mâncat, avocado devine verde închis, aproape maro spre negru. Un avocado copt trebuie să fie moale la atingere, iar codița se va desprinde foarte ușor.